• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to footer
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Tips & Torvevarer
  • Om os
Opskrift

BLONDIE MED PISTACIENØDDER

De fleste kender græskarret som en uhyggelig grimasse, der lyser op i den mørke tid. Men græskarret er også en fantastisk alsidig råvare, der kan bruges i både det salte og søde køkken. Og netop græskarrets spiselige fortræffeligheder har kogebogsforfatteren Søren Staun skrevet om i sin første kogebog ‘Overrask med græskar’. Søren har også været så venlig at byde på en lækker smagsprøve fra bogen, som du kan afprøve her.

INGREDIENSER (15 STYKKER):

  • 200 g græskarmos (grå eller grøn type, f.eks. crown prince)
  • 300 g hvid chokolade
  • 100 g sukker
  • 125 g mel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 50 g saltede pistacienødder
  • 1 tsk havsalt

SÅDAN GØR DU:

  1. Græskar klargøres, bages og køres til mos. Vej 200 g af
  2. 200 g hvid chokolade smeltes
  3. Bland sukker, mel og vanilje i en skål og pisk æggene i blandingen, indtil den er lidt fugtig.
  4. Den smeltedechokolade vendes sammen med græskarmosen, som dernæst vendes i melblandingen.
  5. Pistacienødder og de sidste 100 g chokolade hakkes groft og vendes i blandingen. Drys til slut havsalt på toppen.
  6. Bag kagen i en form, ca 25 x 30 cm ved 180 grader i ca. 20 min. Når du prikker i kagen, må der gerne følge lidt dej med op.
  7. Lad kagen køle helt af, inden den skæres ud.

 

TorvehallerneKBH på mail

Vi har masser af aktiviteter året rundt. Modtag vores nyhedsbrev og få information om de bedste.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nørreport Linnésgade Nørre Farimagsgade Frederiksborggade Rømersgade Vendersgade Gothersgade

Footer

ÅBNINGSTIDER

Mandag – fredag: 10 – 19
Lørdag & søndag: 10 – 18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.

Særlige åbningstider

 

BESØG OS I KØBENHAVN

TorvehallerneKBH
Frederiksborggade 21
1360 København K

 

     

Vi elsker cookies. Både dem til kaffen og dem, der giver dig en bedre oplevelse her på siden.
OkLæs mere