BØNNER
4 personer | 20 min
Grønt med fart på! Her kommer der smæk på smagen og farverne. Der er nemlig ingen grund til at fedtspille, når de grønne bønner skal smages til. Ras el Hanout skal doseres med forsigtighed, men giv den, hvad den kan trække.
DET SKAL DU BRUGE
500 g haricots verts (Solfrugt)
4 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
1 lime (Solfrugt)
1 fed hvidløg (Solfrugt)
1 tsk Ras el Hanout (ASA Spice)
1 tsk salt
2 spsk mynte, grofthakket (Solfrugt)
100 g feta (Omegn og Venner)
50 g saltede cashewnødder, ristede (Exotic Mix)
SÅDAN GØR DU
- Blancher dine bønner i kogende, saltet vand i 3-5 minutter, til bønnerne er møre uden at være bløde. Når de er færdige, køler du dem hurtigt ned.
- Bland nu en dressing af olivenolie, limesaft, revet hvidløg, Ras el Hanout og salt.
- Vend bønnerne i dressingen, og anret dem med mynte, feta og de ristede cashewnødder på toppen.
- Drys med salt, og dryp med lime.
Nyd gerne en øl (eks. rød IPA) til retten (Mikkeller and Friends).
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.