CREMET THAISUPPE
En dejlig varmende thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble til de kølige dage.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
- 1 spsk olie fx kokosolie
- 2 tsk rød thaikarry
- 1 hakket løg (Solfrugt)
- 2 skiver skrællet ingefær (Solfrugt)
- 250 g gulerødder i skiver (Solfrugt)
- 125 g sød kartoffel i tern (Solfrugt)
- 2 æbler (Solfrugt)
- 1 lille dåse kokosmælk, 160 ml (Den Kinesiske Købmand)
- ½ liter bouillon
- 1 lime (Solfrugt)
- Salt og peber (Asa Spice)
- Topping: snittet chili, kokoschips og koriander
SÅDAN GØR DU
- Rist karryen et kort øjeblik i kokosolie og tilsæt løg, ingefær, gulerod, kartoffel og æble i tern.
- Rist endnu 3-4 min. og kom kokosmælk samt bouillon ved.
- Lad suppen koge 30 min. til gulerødderne er godt møre.
- Kasser ingefæren, blend suppen og smag til med lime, salt og peber.
- Server suppen rygende varm med lidt fintsnittet chili, kokos og koriander på toppen.
Opskriften er venligst udlånt af Sæson.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft