FORÅRS-FRIKASSÉ
NEM MAD PÅ 25 MINUTTER
De fleste af os har en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til lange indkøb og mange timer bag gryderne. Men du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit måltid af den grund. Og slet ikke i sommerhalvåret. Her er det enkle nemlig en kunst i sig selv. Vi har fået Nadia Mathiassen fra bloggen Foodfanatic til at vise dig, hvordan du bakser en nem og velsmagende ret sammen på rekordtid.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
4 kyllingefileter (Slagter Lund eller Torvets Slagter)
7,5 dl lys hønsefond
8 grønne eller hvide asparges (Solfrugt)
400 g pillede, kogte, nye kartofler (Solfrugt)
1 lille bdt. små gulerødder med top (Solfrugt)
25 g smør (Omegn & Venner)
3 spsk hvedemel
1 dl fløde (Omegn & Venner)
100 g ærter uden bælg (Solfrugt)
Tallerkensmækkere og ærtespirer til pynt
Salt og peber (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Lad kyllingefileterne simre i fonden i 10 minutter, tag dem op, og afkøl dem. Sigt væden, hvis det er nødvendigt, og gem den.
- Skær kyllingefileterne i store tern. Trim gulerøddernes top, skrub dem rene, og skær dem eventuelt i mindre stykker. Skræl dine hvide asparges, trim enderne, og skyl aspargeshovederne. De grønne asparges skal ikke skrælles, blot trimmes. Skær både aspargesene og kartoflerne i mundrette bidder.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel. Rør grundigt, og tilsæt fonden lidt efter lidt, så der dannes en opbagt sauce. Tilsæt gulerødderne, og lad dem simre med et par minutter. Kom dernæst asparges, ærter og kartoflerne i gryden. Lad dem simre med, til grøntsagerne er møre, og tilsæt så fløden. Vend til sidst kødet i, varm igennem, og smag til med salt og peber. Pynt med tallerkensmækkere og ærtespirer ved servering.