KARTOFFELBLINIS med stenbiderrogn
4 personer | 120 min
Kartoffelblinis er en fantastisk spise, der egner sig exceptionelt godt til retter med rogn
på grund af den luftige, cremede og delikate konsistens. Derfor er den også lidt sart at
arbejde med, men det er det hele værd. Lav den endelig, når der skal lidt ekstra lækkert
på menuen. Blinien egner sig også fortrinligt til kanapeer med for eksempel røget laks
og caviar eller til asparges.
DET SKAL DU BRUGE
Kartoffelblinis
350 g bagekartofler (der skal bruges 250 g kartoffelmasse) (Solfrugt)
2 æggeblommer
1 æg
½ spsk kartoffelmel
110 g blødt smør
muskatnød, revet (ASA Spice)
salt
sort peber, friskkværnet
Topping
200 g stenbiderrogn, renset og saltet (Hav)
1 bøtte syrnet fårefløde (Omegn og Venner)
1 stort rødløg (Solfrugt)
1 bdt purløg (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Start med at bage dine kartofler ved 200 °C varmluft, til de er helt møre. Det tager 1-2 timer alt efter størrelsen.
- Skrab nu indholdet ud af de varme kartofler, og kør det sammen med æg og mel i en blender, til du opnår en ensartet masse. Smørret tilsætter du lidt efter lidt.
- Krydr kartoffeldejen med salt, peber og en smule revet muskatnød, inden du steger den som blinis på en blinispande. Du skal bruge 20 blinis.
- Anret dine lune kartoffelblinis med rogn, syrnet fårefløde og finthakket løg og purløg på toppen.
Nyd gerne en hvid Bordeaux (eks. Sauvignon eller Semillon) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.