LAMMEKOTELETTER
4-6 personer | 35 min
Rosenkål er en lille og ofte misforstået kål. Men hvis man giver den en hård og hurtig tilberedning, er den fuldstændig fantastisk! Her nydes den med et par gode lammekoteletter, der har fået en god marinade.
.
DET SKAL DU BRUGE
Lam
8 lammekoteletter (Torvets Slagter)
1 spsk Ras el Hanout (ASA Spice)
½ økologisk lime, skallen (Solfrugt)
1 kvist rosmarin, plukket og hakket (Solfrugt)
2 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
salt
sort peber, friskkværnet
Rosenkål i harissa
600 g rosenkål, halverede (Solfrugt)
olie
2 spsk harissa (ASA Spice)
1 spsk honning (Omegn & Venner)
1 tsk Ras el Hanout (ASA Spice)
1 lime, saften (Solfrugt)
salt
Yoghurtdressing
1 dl yoghurt naturel (Ma Poule)
lidt limesaft (Solfrugt)
salt
SÅDAN GØR DU
- Marinér lammekoteletterne i Ras el Hanout, salt, peber, fintrevet limeskal, rosmarin og olivenolie ved at massere krydderierne ind i kødet.
- Steg dem på en varm pande i olie i 1½ minut på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile et øjeblik.
- Steg nu rosenkålene på en varm pande i olie i 2-3 minutter.
- Skru herefter ned for blusset, og tilsæt harissa, honning, Ras el Hanout, lime og salt.
- Vend det hele rundt, og tilsæt et par spiseskeer vand, hvis det er nødvendigt, imens rosenkålene steger videre i 2-3 minutter.
- Servér dine lammekoteletter med rosenkål og kold yoghurt, der er smagt til med salt og lime.
Nyd gerne en rødvin (eks. Ribera del Duero) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.