RIMMET MAKREL
4 personer | 30 min + saltetid
Makrellen er en af vores allerbedste spisefisk og kan nydes på mange forskellige måder. Den rå og letsaltede variant er lidt overset. Kødet er blødt, mørt som smør, sart, elegant og smager helt fantastisk. Der sidder et meget tyndt lag skind på makrellerne, som er lige til at hive af – på den måde undgår man at fjerne det smukke mønster, makrellen har. Sammen med den let syrlige kærnemælk, mandlerne og det friske æble er denne makrelvariant et godt bud på en forret til sommerens lyse aftener.
DET SKAL DU BRUGE
1 spsk salt
½ spsk sukker
4 makrelfileter, uden ben (Hav eller Den Grønne Kutter)
1 dl kærnemælk
½ dl piskefløde (Arla Unika)
peberrod (Solfrugt)
½ citron, saften (Solfrugt)
2 spsk mandelolie
½ æble, skåret i tynde både (Solfrugt)
¼ agurk, skåret i tern (Solfrugt)
30 g Marcona-mandler, uden hinde, ristede og delt i halve (Exotic Mix)
12 kviste brøndkarse (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Start med at drysse et meget tyndt lag salt og sukker over makrelfileterne, og stil fileterne på køl i minimum 2 timer. Helst til dagen efter.
- Bland kærnemælk og fløde med revet peberrod (efter smag), og stil det på køl i minimum 1 time. Helst til dagen efter.
- Nu fjerner du skindet på makrellerne og skærer kødet i mundrette stykker.
- Sigt kærnemælken, og bland den forsigtigt med citronsaft, lidt fint salt og mandelolie.
- Anret makrellen sammen med æble, agurk, mandler og brøndkarse.
- Hæld kærnemælksdressingen på, og spis med det samme.
Nyd gerne en Clean Chenin Blanc fra Loire til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.