RØDBEDEVAFLER
Lækre, vegetariske rødbedevafler der kan nydes som mellemmåltid, i madpakken eller til aftensmad.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER):
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. salt (Asa Spice)
- 2 æg (Omegn & Venner)
- 3 dl kærnemælk (Arla Unika)
- ½ dl olie (Stigs Oliven)
- 200 g revet rødbede (Solfrugt)
- 250 g rødbede (Solfrugt)
- 250 g gulerødder (Solfrugt)
- 1 radicchio (Solfrugt)
- 1 stor håndfuld røde spæde salater (Solfrugt)
- 250 g mini mozzarella (Omegn & Venner)
- ½ dl ristede græskarkerner
SÅDAN GØR DU
- Pisk mel, bagepulver, salt, æg, mælk og olie sammen til en klumpfri dej.
- Tilsæt fintrevet rødbede og blend til en rød cremet dej.
- Varm vaffeljernet op og pensl evt. med lidt smeltet smør.
- Bag vaflerne sprøde og gyldne, ca. 8 stk.
- Bagningen ændrer farven på vaflerne fra rød til orange.
- Skræl og riv rodfrugterne i tynde strimler.
- Skyl salaterne og riv radicchio i mindre stykker.
- Anret rodfrugter, salater og mozzarella på de lune vafler.
- Drys med græskarkerner og server.
Opskriften er venligst udlånt af Sæson.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft