SPAGHETTI MED ’NDUJA, PALMEKÅL OG PINJEKERNER
4 personer | 30 min
En af hverdagens sande helte er pastaretten. Den er hurtig, altid lækker, og de fleste elsker den. I denne variant bliver du sendt til Italien med ’Nduja og palmekål som rejseguiderne. Det er en fantastisk ret, der viser styrken ved det simple køkken, der er båret af gode råvarer. Og det er i virkeligheden det, der kendetegner det italienske køkken.
DET SKAL DU BRUGE
2 skalotteløg, skåret i fine tern (Solfrugt)
2 fed hvidløg, skåret i skiver (Solfrugt)
Olivenolie (Oliviers & Co)
160 g ’Nduja (Salumeria)
1 chili, skåret i skiver (Solfrugt)
200 g palmekål, i grove stykker (Solfrugt)
500 g frisk spaghetti (Il Mattarello)
50 g pinjekerner, ristede (Exotic Mix)
1 håndfuld oregano (ASA Spice)
50 g pecorino eller parmesan (Salumeria)
SÅDAN GØR DU
- Start med at sautere skalotteløg og hvidløg i 2 spiseskefulde olivenolie i 2-3 minutter.
- Smuldr ’Ndujaen i panden, og tilsæt også chilien, inden du sauterer videre i 3-4 minutter.
- Kom palmekålen på panden, og sauter den sammen med de andre ingredienser i 3-4 minutter.
- Nu koger du spaghettien al dente og svinger den i panden sammen med de øvrige ingredienser, inden du tilsætter lidt spaghettivand og en smule olivenolie.
- Anret din spaghetti i dybe tallerkener med ristede pinjekerner, oregano og pecorino på toppen.
Nyd gerne en rødvin (eks. Nebbiolo fra Roero) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.