RODFRUGTSUPPE
INGREDIENSER (4 PERSONER):
- 300 g gulerødder
- 300 g pastinakker
- 2 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 3 spsk olie
- 1 spsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt lemondrop chili
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk urtebouillon
- 750 ml kogende vand
- 1 dåse kokosmælk
- 1 potte thaibasilikum
- Salt
- Peber
SÅDAN GØR DU:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i tern. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Varm en tykbundet gryde op, og tilsæt ingefær, koriander og chili.
- Lad det få varmen et minuts tid – krydderierne må ikke brænde. Tilsæt nu olie og grøntsagerne. Steg i 5-7 minutter.
- Bland urtebouillon med vand, og hæld det i gryden. Lad det småkoge i 15-20 minutter, og tilsæt kokosmælk. Tag gryden af blusset, og blend suppen med en stavblender.
- Smag til med salt og peber, og server suppen med thaibasilikum og gerne en håndfuld croutoner.
I de kolde måneder kan du varme dig på denne smagsfulde suppe, som Julian fra Asa Spice har tilberedt med en masse krydderier fra stadet.