STEGTE SILD
4 personer | 30 min + syltetid
Stegte sild i eddike er et af de bedste biprodukter, man kan forestille sig. Det er nemlig
oplagt at stege for mange sild, når der er stegte sild på menuen. Kog syltelagen inden,
og kom de tempererede sild i lagen. Stil sildene på køl, og glæd dig til dagen efter, hvor
der er stegte, syltede sild til frokost.
DET SKAL DU BRUGE
Syltelage
2½ dl vand
5 dl eddike
4 dl rørsukker
4 laurbærblade (Asa)
2 tsk sorte peberkorn (Asa)
2 stjerneanis (Asa)
1 spsk hel allehånde (Asa)
1 lille kanelstang (Asa)
1 tsk dildfrø (Asa)
2 løg, i skiver (grønthandlerne)
Stegte sild
8 sildefileter (fiskehandlerne)
8 tsk dijonsennep (Ma Poule)
8 tsk dild, hakket (grønthandlerne)
8 spsk kruspersille, hakket (grønthandlerne)
rugmel
2 dl smagsneutral olie
sort peber, friskkværnet (Asa)
salt (Asa)
SÅDAN GØR DU
- Start med at lave din lage. Bring vand, eddike og sukker i kog.
- Når sukkeret er smeltet, tilsætter du alle krydderierne og lader det simre i 3-4 minutter.
- Sluk nu for blusset, kom løgskiverne i lagen, og lad den stuetemperere.
- Når du skal lave dine stegte sild, starter du med at klippe finnerne af fileterne. Pas på, du ikke klipper igennemkødet.
- Krydr nu fileterne med salt og peber på kødsiden, og kom herefter sennep, dild og persille i hver af dem.
- Fold dem på midten, så enderne møder hinanden, og vend fileterne i rugmel. Steg dem i olie, til de er sprøde og møre. De skal have cirka 3 minutter på hver side.
- Lad sildene afkøle til stuetemperatur, inden du hælder den afkølede lage over.
- Stil sildene på køl i lagen, til du skal bruge dem. Du kan for eksempel bruge et sylteglas med skruelåg, det vigtigste er, at det kan lukkes tæt.
- Servér dem kolde eller lune i lagen.
Tip. Du kan også stege sildene i smør. Det smager bedre, men der kommer ofte små smørperler i lagen, når den køles.
Nyd gerne en dansk pilsner til retten fx. fra Mikkeller & Friends Bottle Shop.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.