OKTOBER
Der er masser af gevinster at høste, når du vælger råvarer i sæson. De er bl.a. friske og smækfyldte med smag, når de kommer lige fra land og hav.
For at gøre det lettere for dig at spise sæsonbetonet, skilter stadeholderne nu med hvilke sæsonvarer, de har på hylderne, så du nemt kan vælge efter sæson, når du køber ind.
Du kan også udforske sæsonens råvarer i oktober nedenfor.
GRØNT
- Bladbede
- Bladselleri
- Blomkål
- Broccoli
- Fennikel
- Glaskål
- Grønkål
- Gulerødder
- Hokkaido
- Hvidkål
- Hvidløg
- Jordskokker
- Kartofler
- Kantarel
- Karl Johan
- Kinakål
- Knoldselleri
- Løg
- Majs
- Pastinak
- Persillerod
- Pigsvamp
- Porrer
- Radiser
- Rosenkål
- Rødbede
- Rødkål
- Salat
- Spidskål
- Spinat
- Squash
- Tomat
- Tragtkantarel
- Trompetsvamp
FISK & SKALDYR
- Blåmuslinger
- Blæksprutte
- Havtaske
- Hvilling
- Ising
- Kuller
- Kulmule
- Lyssej
- Makrel
- Mørksej
- Rødspætte
- Skrubbe
- Sild
- Sort hummer
- Søtunge
- Torsk
- Østers
FRUGT & NØDDER
- Hasselnødder
- Kastanjer
- Pærer
- Valnødder
- Æbler
VILDT
- Agerhøne
- Dådyr
- Fasan
- Gråand
- Grågås
- Krikand
- Krondyr
- Sika
- Vildsvin
OST
- Mont d’Or
Listen er ikke udtømmende.
OPSKRIFTER
Vi har samlet en håndfuld af vores yndlingsopskrifter med sæsonvarer fra oktober.
SVAMPEBYGOTTO
… med syltede svampe.
GRÆSKARPIZZA
… med blandede svampe.
RAVIOLI
… med svampe og trøffel i salviesmør.