• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Torvevare

Så er den her – sommerens eftertragtede lille delikatesse, der gør os rige på smagsoplevelser og øre af lykke: Den nye kartoffel.  Som ikke bare er en grøntsag, der indgår som perfekt tilbehør til sommerens fisk og kød, men også er som skabt til at trone helt for sig selv på tallerkenen i selskab med en klat smør og masser af friskklippet dild og persille. Ummm…

Og vores stader bugner, lige som landevejsboder og gårdbutikker, af nyopgravede kartofler og gode tips til, hvordan man koger og tilbereder de delikate knolde, så smagen fremstår allerbedst. Og husk: Nye kartofler skal spises nye – er skrællen ikke lige til at gnide af, er de for gamle til at kalde sig …nye.

KARTOFLER PÅ TALLERKNEN

KARTOFFELMOS

… med smør og mælk.

Læs mere
KARTOFFELBLINIS

… med stenbiderrogn.

Læs mere
CÔTE DU BOEUF

… med confiteret hvidløg og Pommes Anna.

Læs mere

Smagen af jordbær er smagen af den danske sommer. En himmerigsmundfuld af sødme, saft, syrlighed og C-vitamin, som går op i en højere enhed – takket være de rigtige mængder sol og regn under modningen og ikke mindst de mange flittige jordbærplukkere i markerne. Nu ligger de så her og strutter af smag i staderne, lige til at plukke med hjem (hvis du altså kan vente så længe …), drysse med sukker og servere med mælk og fløde. Eller lidt mere utraditionelt: drysse med lidt chili, friskkværnet peber, stødt ingefær eller anis.

JORDBÆR PÅ TALLERKNEN

I dag bugner torvet af appetitlige jordbær og ideer til de utallige måder, de kan nydes på. Hvad enten det er rå i en salat, kogt i en grød – er der sommer i smagen og masser af fryd for øjet.

Vi har samlet to opskrifter fra vores kogebog, så du kan skyde jordbærsæsonen i gang med manér.

RØDGRØD MED FLØDE

… med friske bær og fed fløde.

Læs mere
JORDBÆR

… med vaniljefløde og jernurt.

Læs mere
MAZARIN

… med blandede bær.

Læs mere

Om det er Mayaindianernes eller gudernes opfindelse, skal vi ikke kunne sige. Men at kakaobønnen i årtusinder har haft en guddommelig evne til at få store og små til at smelte, hersker der ingen tvivl om.

I hallerne kan du finde dens herligt syndige – og ifølge videnskaben heldigvis også sunde sider – i en overflod af smagsindtryk. Fra det klassiske repertoire til nye og frække variationer, der indgår i uventede kombinationer med andre fødevarer.

TORVET RUNDT

VARM CHOKOLADE

Sammen med verdensmesteren i chokolade, Mikkel Friis-Holm, har Coffee Collective udviklet denne chokolade til en god omgang kakao. Find den hos Coffee Collective.

ØKOLOGISK CHOKOLADE

Flødeboller, barer, dragerede nødder og de smukke chokoladesommerfugle. Summerbird har et stort udvalg af økologisk chokolade.

FYLDTE CHOKOLADER

Konditor Ronnie Holmen har udviklet en række fyldte chokolader til Xocolatl. Prøv bl.a. hasselnød, saltkaramel, solbær og hindbær/hibiscus.

CHOKOLADE I MADEN

GATEAU MARCEL

Bagt chokolademousse, toppet med chokolademousse.

Se opskrift
AFFOGATO MED VANILJEIS

Ustyrlig lækker og nem at give sig i kast med.

Se opskrift
MARCIPANBRØD

Et hjemmelavet marcipanbrød er en ultimativ kærlighedserklæring

Se opskrift

Hvis man ikke vidste bedre, ville man tro, chilien kom fra Asien. Men faktisk var det portugiserne, der engang i det 16. århundrede sejlede den fra Sydamerika til Thailand. Og i dag findes den hotte frugt overalt i verden som et uovertruffet krydderi, der kan give maden aroma og styrke og løfte både salte og søde retter til nye højder.

Mest kendt er den lange, røde klassiker, men bag den står en hel familie, hvis medlemmer varierer fra det milde og søde til det virkelig stærke, der bogstaveligt talt kan gøre dig mundlam. Så prøv dig frem (med en vis varsomhed), når de spicy frugter i både friske og tørrede udgaver sætter fut i vores grøntsagsstader.

PIMENT D’ESPELETTE

Piment d’Espelette er et krydderi, der kan bringe velsmag til et hav af retter. Frugterne dyrkes i kommunen Espelette i det franske Baskerland. Chilierne dyrkes med nænsomhed og kan sammenlignes med dyrkningen af vin og avlernes forhold til deres druer.

Piment d’Espelette har en mild varme, elegant smag af moden frugt, sødme og lidt røg. Krydderiet bidrager med en delikat chilismag, der giver andre smagsnuancer plads.

Ma Poule anbefaler at drysse krydderiet på et blødkogt æg eller gedeost, komme det i en vinaigrette eller bruge den til fisk og i vegetarretter.

BIRD’S EYE

Hvis du gerne vil bikse en god, stærk thairet sammen, skal du måske prøve Bird’s eye fra ASA Spice. Bird’s eye er nogle af de stærkeste i apsicum-familien. De sælges for det meste hele og tørrede, så skal de bare hakkes eller stødes derhjemme.

OPSKRIFT PÅ CHILISAUCE

Chilisauce er en stor passion for mange og det med rette. Denne variant er et solidt bud på en basisopskrift med grundsmagene på plads. Opskriften er fra vores kogebog “Opskrifter fra torvet“

Få opskriften.

Sprængfyldt med C-vitaminer og antioxidanter! Det lille blå bær bliver lovprist som en vitaminbombe uden lige. August er højsæson for blåbærjagt, og man behøver ikke at tage til Sverige for at finde en blåbærbusk. I de danske skove hænger de vilde bær tungt på de løvfældende buske. Men du kan også tage på selvpluk i mange af landets blåbærplantager med garanti for en god fangst. Det kan nok være at blåbærret er god mod mange ting, men først og fremmest passer dets sødme perfekt som tilbehør i sensommerens retter, til efterårets sylt eller morgenens smoothie.

TORVET RUNDT

FRISKE BLÅBÆR

Friske blåbær, der er i højsæson i august, kan du finde på torvet hos Rokkedyssegaard eller Solfrugt.

Læs mere
HJEMMELAVET IS MED BLÅBÆR

Prøv den cremede is med blåbær på torvet. Isen kan fås hos Maggis, der laver hjemmelavet is, som den bliver lavet på et lille ismageri i en italiensk landsby.

Læs mere
MAZARINKAGE

… med blandede bær. Find opskriften på denne lækre kage i vores kogebog ‘Opskrifter fra Torvet’.

Læs mere
  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 3
  • Side 4
  • Side 5

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips