GATEAU MARCEL
TIL FESTER MED SÆRLIGE GÆSTER
Er du gæst til Marianne fra Sweet Valentines fester, kan du altid regne med et festfyrværkeri til den søde tand. Skal der være ekstra trumf på, disker hun op med denne Gateau Marcel. En bagt chokolademousse, toppet med chokolademousse – så bliver det næsten ikke bedre.
DET SKAL DU BRUGE (15 PERSONER)
350 g mørk chokolade 70 % (Xocolatl eller Summerbird)
350 g smør (Omegn & Venner)
350 g sukker
230 g pasteuriserede æggeblommer
275 g pasteuriserede æggehvider
250 g appelsinmarmelade
Stor springform (Den Lille Bagebutik), sukker og smørelse
Hvide chokoladespåner, kakao, appelsinmarmelade eller lidt frisk mynte til dekoration
SÅDAN GØR DU
- Chokoladen og smørret kommes i en skål og varmes i vandbad, så det smelter. Det må ikke blive for varmt, men håndtemperatur.
- 2/3 af sukkeret kommes i en skål sammen med æggeblommerne og piskes luftigt (f.eks. på røremaskine).
- Den sidste 1/3 af sukkeret kommes også i en skål sammen med æggehviderne og piskes luftigt (f.eks. på røremaskine).
- Nu har vi en skål med smeltet chokoladeblanding, en skål med æggeblommeblanding og en skål med æggehvideblanding.
- Den smeltede chokoladeblanding kommes langsomt i æggeblommemassen, og det vendes forsigtigt.
- Derefter vendes chokolade-æggeblandingen ned i de stift piskede æggehvider, og det vendes, indtil det er en homogen masse.
- En stor springform smøres godt med smør, sukker drysses ned i formen og fordeles over det hele, så bunden kan løsnes, når den er bagt.
- Halvdelen af moussen kommes i formen, og den bages ved ca. 175° i ca. 30 min.
- Den bagte bund tages ud af ovnen, selvom den ikke ser færdig ud. Den vil falde sammen, men det skal den også. Lad den afkøle lidt, gerne i et køleskab.
- Den afkølede bund tages fra køleskabet, og appelsinmarmeladen kommes på. Smør det ud, men ikke helt til kanten. Et pænt, jævnt lag.
- Nu kommes resten af moussen i formen, og det glattes ud, så den får en pæn jævn overflade. Stil den tilbage i køleskabet.
- Lad den sætte sig nogle timer, men gerne til næste dag.
- Kagen løsnes fra kant og bund med en kniv. Så er kagen færdig og skal nu dekoreres. Det kan evt. være med hvide chokoladespåner, med sigtet kakao eller måske enkelte strejf af den resterende appelsinmarmelade. Kun fantasien sætter grænser.