29. marts kl. 11-17
FISKENS DAG
EN (BØRNEVENLIG) DAG I FISKENS TEGN
Kom til en dag for hele familien, når vi inviterer til Fiskens dag i TorvehallerneKBH 29. marts. Vi tør godt love, at du kan få en god fangst på krogen.
Hvilke danske fisk skal man spise hvornår? Hvordan panerer man en rødspætte? Og hvordan sikrer vi et bæredygtigt hav? Få svar på det hele og mere til, når torvepladsen byder på alt godt fra havet. På dagen kan du møde danske fiskere og østerseksperter, smag sæsonens muslinger, lære hvordan man fileterer en fisk, og så kan du få et godt tilbud på snøren til Havs store fiskeauktion.
DET SKAL DU OPLEVE
- Kom med til Havs store fiskeauktion, hvor stadeholder Tommy Raabo Fischer står klar som dagens auktionarius. Tommy glæder sig til at svinge stokken og afslører, at der nok skal være noget til enhver smag – og pengepung. Fileteringen står eleverne fra Hotel- og restaurantskolen for, og mon ikke at man kan få et par gode råd med af de spirende kokkeelever?
- Den Grønne Kutter rykker ud på torvet med deres venner fra Rømø Østers og Strandby Fisk. Trioen går sammen om budskabet: ”spis dansk fisk og skaldyr i sæson”, og slår et slag for sæsonens fisk og skaldyr, der både er velsmagende, nærende og endda billige.
- Sammen med smørrebrødsjomfruerne fra Hallernes Smørrebrød kan du komme på workshop og lære at panere og stege din egen rødspætte til 20 kr.

DET SKAL DU SMAGE
- Fra Limfjorden kommer Kristian Borbjerggaard fra Venø Seafood med favnen fuld af VenØsters (Limfjordsøsters) og håndplukkede gigaøsters, der sågar høstes af fridykkere. Køb dem friske, og til et godt tilbud.
- Line Storm fra MadQlær griller østers og serverer dem på japansk manér. Line fortæller også om hvordan man selv kan prøve kræfter med grillede østers derhjemme.
- Den unge, talentfulde kok Mads Cortsen tilbereder sæsonens muslinger i små lette godbidder, og skulle sulten være større kan du nappe Cleaver’s Meat Markets Surf ‘n turf hotdog lavet på en fiskefars af hummer og oksekæber.
- Noorbohandelen hjælper dig med snapsen til påskebordets fisk & skaldyr, og medbringer deres hjemmelavede sennepper, der passer fortrinligt til en sennepssauce. Grønthandlerne fra Solfrugt står klar med forårets bebudere og sæsonens grøntsager, der går til fisken. Skal køkkenets fiskeudstyr opdateres kan du finde det hos Den Lille Køkkenbutik, der bringer køkkengrejet i orden.
- Inde i hallerne går torvets stader også i fisk, og byder på stimevis af tilbud og gode råd til at få fisken på bordet.

DET SKAL DU OPLEVE (OG LÆRE)
- Den Blå Planet deltager også kl. 11-15 med foredrag om havets beboere og inviterer både børn og voksne forbi til en snak om fiskens anatomi, havets liv og inviterer til workshops med blæksprutten i fokus.
Den Blå Planet medbringer rørebassiner, fyldt med danske dyr og faciliteres af begejstrede fortællere, der har masser af gode historier – for de danske dyr er akkurat lige så spændende som hvidhajer og havoddere.
En gang i timen vil de dissekere forskellige danske fisk, som du høre gode historier om, samtidig med at du bliver klogere på, hvordan de ser ud indeni. Det vil også være muligt at deltage i konkurrencer, hvor du blandt andet kan vinde årskort til Den Blå Planet.
- Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri svinger forbi og fortæller om skånsomt kystfiskeri og det nye mærke NaturSkånsom som staten lancerer 1. juni (forventeligt). Der er tale om en verdensnyhed, i og med at NaturSkånsom er verdens første statskontrollerede mærke for skånsomt fangede fisk. Du kan også møde en kystfisker, der fortæller om de skånsomme fangstmetoder og viser de skånsomme fangstredskaber.
DAGENS PROGRAM
11.00- Dissekér en fisk med Den Blå Planet
11.00-15.00
- Bliv klog på livet i havet med Den Blå Planet
- Smag sæsonens muslinger med Mads Cortsen
- Dissekér en fisk med Den Blå Planet
- Få en god fangst på krogen til Havs store fiskeauktion
- Lær at panere en rødspætte med Hallernes Smørrebrød
- Dissekér en fisk med Den Blå Planet
- Få en god fangst på krogen til Havs store fiskeauktion
- Dissekér en fisk med Den Blå Planet
Torvehallerne på mail