OPSKRIFTER TIL HVERDAGEN
På øjemål, i løs vægt og litermål. I TorvehallerneKBH kan du købe varer i mængder, som det passer dig. Det er ikke bare godt for pengepungen, det minimerer også madspild. Køber du råvarer i sæson, er der endnu en mønt at spare, og så smager de bare bedre, når de kommer lige fra land og hav. Vi har sat nogle af landets dygtigste madbloggere stævne, og bedt om deres bud på en hverdagsret for maks 75 kr. pr. person.
Opskrift
RIBOLLITA
På Eatrealbereal inspirerer Helene Pletteca med nemme retter, fyldt med grønt og ofte med et udenlandsk islæt. Her byder Helene på “den ultimative efterårs-hverdags-ret”: Ribollita, der stammer fra det nordlige Italien og betyder genkogt eller reboiled. Originalt blev den lavet af gårsdagens minestrone suppe, hvor man tilføjede ekstra grøntsager og dagsgammelt brød. Helene laver altid en ekstra stor portion, da retten kun bliver bedre af at stå natten over. Denne gang rækkede portionen til fem personer med et indkøb af råvarer for 300,-.

Opskrift
RATATOUILLE
Maria Lotte havde lidt vanskeligheder med at få budgettet til at række. Hun fik dog løst opgaven og fandt serverede denne franske ratatouille med mozzarella og en sprød brødsalat til fire personer for 294,-. Om Marias opskrift kan fremskynde samme følelsesladet øjeblik som Pixar’s mesterkok af en ratatouille-kok Remy, må vi komme an på en prøve, men den franske provencalske ret er i alle fald en nem og smagfuld klassiker, der hverken kræver meget tid eller budget.
Opskrift
PASTA MED MUSLINGER
Thomas Alcayaga fra Madet mere tog forbi torvet med sin søn og tryllede hele to retter frem. Hovedmåltidet stod på hjemmelavet pasta med blåmuslinger – og bønner, efter sønnens ønske.

Opskrift
FRUGTSALAT
Og tænk engang, duoen fik endda plads til en frugtsalat med råcreme til dessert! Desserten stod på en frisk frugtsalat med en råcreme lavet på 50 % creme fraiche – en sikker vinder til enhver flødeelsker. Duoen kom forbi Hav, Omegn & Venner, Ma Poule. Solfrugt og Rokkedyssegaard, og ramte 255,- for de to retter til fire personer. .
Opskrift
GRÆSKARPIZZA
På Ditsen serverer Ditte Ingemann billedskønne middagsretter, der passer til årstidernes skiften. Vi var så heldige at få ikke én men to opskrifter fra hendes yndlingssæson. Ditte fik nemlig både plads til pizza og suppe for sit budget!

Opskrift
GRÆSKARSUPPE
Hokkaidoen blev dagens råvare i skysovs – den fik nemlig hovedrollen i begge opskrifter! Og således blev suppen af græskar og serverer med knas fra sprøde kikærter og sødme fra granatæbler.

Opskrift
PASTA MED KANTARELLER
Mira Arkin kom hjem med både frisk pasta fra Il Mattarello og lækre kantareller fra Torvehallernes Frugt & Grønt, og fik tryllet denne lækre pastaret med salsiccia og crostini med nektarin og ost til 288,-.
TorvehallerneKBH på mail