14. september kl. 11.30-16
FISKENS DAG PÅ TORVET
Tag hele familien med, når vi inviterer til Fiskens Dag lørdag 14. september. Vi tør godt love, at du kan få en god fangst på krogen!
Hvilke danske fisk skal du spise hvornår? Hvordan får du den perfekte panering på en rødspætte? Og hvordan fileterer man egentlig en fisk? Få svar på alt det og mere til, når vi rykker ud på torvet til en dag i fiskens tegn og byder på alt godt fra havet. På dagen kan du deltage i workshops, møde østerseksperter, hale et godt tilbud i land og smage sæsonens friskfangede fisk.
PROGRAM
Kl. 12.00: Fiskeauktion med fiskehandlerne
Deltag i Hav og Den Grønne Kutters fælles fiskeauktion, hvor fiskehandlerne står klar som dagens auktionarius. De glæder sig til at svinge stokken og lover, at der nok skal være noget til enhver smag – og pengepung.
Kl. 12.00-14.00: Fisk over bål med Fremus in the Woods
Peter fra Fremus in the Woods tager normalt madlavningen med ud i naturen, men denne lørdag bringer han den unikke naturoplevelse ind til byen. Han bygger et udekøkken på torvet og tilbereder frisk fisk fra Den Grønne Kutter over bål. Du kan både hjælpe med madlavningen og naturligvis smage på det færdige resultat. Peter deler også gerne sine bedste tips til at udforske naturen og lave mad i det fri.
Kl. 12.00-15.00: Lær at panere en rødspætte med Hallernes Smørrebrød
Sammen med smørrebrødsjomfruerne fra Hallernes Smørrebrød kan du deltage i en workshop, hvor du lærer at panere og stege din egen friske rødspætte – leveret af vennerne hos HAV. Selvfølgelig på den traditionelle måde: i rigelige mængder smør! Som prikken over i’et afslutter du med at nyde dit hjemmelavede stykke smørrebrød.
Kl. 12.00-16.00: Lær at filetere fisk med Den Grønne Kutter
Sving fiskekniven sammen med Den Grønne Kutter, der bringer dagens fangst til torvs og lærer dig at filetere fisk. Du kan vælge at tage fisken med hjem eller grille den på OFYR og nyde den med det samme.
Kl. 15.30: Fiskeauktion med fiskehandlerne
Deltag i Hav og Den Grønne Kutters fælles fiskeauktion, hvor fiskehandlerne igen står klar som dagens auktionarius. De glæder sig til at svinge stokken endnu engang og lover, at der nok skal være noget til enhver smag – og pengepung.