18. november 2023 kl. 11-18
GASTRONOMISK JULEMARKED
Er du klar til en mundfuld, så englene synger? Så kom til vores gastronomiske julemarked 18. november på torvepladsen. Vi tør godt love, at julesokken kommer til bugne med alt, hvad madhjertet begærer. Vi får også besøg af en håndfuld gode julekokke og madfolk, der har samlet en masse inspiration til julens middage.
DEM KAN DU MØDE:

OLIVIERS & CO
Ekstra jomfruolivenolier, frugtige eddiker, lagrede balsamico, trøffelprodukter og julelækkerier.

COPENHAGEN WINERY
Lokalt produceret gløgg og blomstervine.

TAPA DEL TORO
Spanske julegodter, skinke og spanskinspireret gløgg.

DEN GRØNNE KUTTER
Varmrøget laks, makrel og sild.

LAPERO
Eddiker, biodynamiske vine fra Frankrig, og den populære Primeo ost fra Nørup Mejeri nær Vejle.

SELSØ ØKO
Gløggessens, marmelader, chutney, grønt i sæsonen og kød fra deres udegrise. Alt sammen økologisk.

BRUUNS BAGHAVER
Hjemmelavede syltetøjer, geleer, frugtsennep og æblegløgg.

THURØ BRYGHUS
Lokalt produceret øl heriblandt juleøllen ‘Brunkagen’, en sort, og fyldig julebryg tilført brunkager.

DEN LILLE BAGEBUTIK
Bagegrej og juleudstikkere i alverdens udgaver.

KALAS KIMCHI
Hjemmelavet kimchi.
DET GRØNNE JULEKØKKEN
Mangler du inspiration til julens middage? I samarbejde med Copenhagen Cooking har vi allieret os med nogle af de bedste julekokke og madfolk, der kigger forbi torvet og inspirerer til, hvordan vi bruger sæsonens frugt og grønt i julekøkkenet.
Der er masser af inspiration at hente til både frokost, aften og det søde indslag – lige fra æbleflæsk og salte æbleskiver med jordskokkepuré og hummer til risalamande med rosenvand og kirsebærsauce.
Så tag dine kære under armen og kig forbi til julehygge på torvet.
Dagens program for scenen:
- Kl. 11.00-11.45: Michael Museth, slagter og medstifter af Folkets Madhus
- Kl. 12.00-12.45: Marie Holm, madjournalist og kogebogsforfatter
- Kl. 13.00-13.45: Kamilla Seidler, køkkenchef og indehaver af Restaurant Lola og Hahnemanns Køkken
- Kl. 14.00-14.45: Jens Peter Moestrup, indehaver af Hav og kok
- Kl. 15.00-15.45: Alexandra Bækgaard Carstensen, køkkenchef hos Easy Peacy
- Kl. 16.00-16.45: Jean-Michel Grønnegård Deleuran, indehaver af RØRT og kogebogsforfatter
Det Grønne Køkken introducerede Copenhagen Cooking under dette års madfestival – en mobil køkkenscene, hvorpå madprofessionelle fra hele landet delte ud af tips, tricks, opskrifter og smagsprøver med ønsket om at give grøn inspiration til hverdagen. Et koncept vi nu gentager i en juleudgave med fokus på sæsonens råvarer og de varme vinterkrydderier.
Det Grønne Julekøkken er støttet af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter.

MICHAEL MUSETH
Laver en fortolkning af æbleflæsk, perfekt til decembers julefrokoster.

MARIE HOLM
Præsenterer sin version af risalamande med rosenvand og hjemmelavet kirsebærsauce med danske kirsebær fra i sommer.

KAMILLA SEIDLER
Byder på en thai-inspireret julesnack; rødt spidskål med “larb” på hakket gris, mynte, koriander, rødløg og chili.

JENS PETER MOESTRUP
Tilbereder salte æbleskiver med jordskokkepuré og hummer

ALEXANDRA BÆKGAARD CARSTENSEN
Sørger for et grønt tilbehør til julebordet; beder med hasselnøder, rosiner og ras al hanout.

JEAN-MICHEL GRØNNEGÅRD DELEURAN
Byder på et rørende godt stykke smørrebrød med rødbede, hestebønner og blåskimmeløst.
KONFERENCIERS
Grøntsagsentusiasterne Trine Krebs og Dorrit Andersen modererer alle de appetitvækkende indslag på scenen.

TRINE KREBS
Trine er jordbruger, forfatter og plante-entuasiast.

DORRIT ANDERSEN
Dorrit er agronom, og så ved hun alt om at dyrke grøntsager fra frø over mark, til høst og distribution.