28.-31. oktober 2024
KASTANJEMANDEN KOMMER
Bare rolig, det er ikke Kastanjemanden fra Søren Sveistrups krimi, der er tale om, men derimod Knud, som har danske hjemmedyrkede spisekastanjer med fra Fyn. I år er kastanjerne ekstra fine takket være den blandede sommer med skiftende sol og regn. Når Knud besøger torvet, vil det også være muligt at få fingrene i honning, som bierne har samlet ved Skårupsund og den lille landsby Albjerg. Derudover kan du finde store og flotte valnødder, dyrket i egen plantage nær Svendborg.
Du kan besøge Knud ude på torvet i uge 44, fra mandag den 28. oktober og frem til, at han ikke har flere kastanjer på hylderne.
Stegte kastanjer:
- Afskal kasanjerne fra toppen
- Varm en pande ved moderat varme.
- Steg kastanjerne i smør i 10-12 minutter til de er al dente.
Bagte kastanjer:
- Varm ovnen til 200 grader.
- Slå kryds i spidsen af skallen.
- Læg dem i groft salt med spidsen op.
- Bag dem i ca. 20 min.