BOBLER TIL NYTÅR
Når Kongen deler sine visdomsord og viserne på rådhusuret rammer tolv, skal der per tradition skænkes bobler i de højstilkede glas. Vi har fundet en håndfuld af hallernes bedste nytårsbobler.

FRA EN LILLE PRODUCENT
Morten fra VinVeto har hylderne fulde af prominente flasker.
Et godt bud kan være en champagne fra den lille producent Benoit Dinvault, der fokuserer på den bløde Champagne-stil. Dinvault formår at lave en vin der er rund, blød og hvor syren er pakket godt ind i fyldig frugt, samt en god mængde fedme.

EN KLASSIKER
Vino Fino har et fint udvalg af champagner i alle prisklasser. Ruinart Blanc de Blancs har en frisk aroma, livlighed og renhed – en kombination af alt det gode fra Chardonnay-druerne.
Druerne er præmiere crus Chardonnay og de er høstet med håndkraft i det ældste Champagne hus, der stadig er i drift.

FRA DE FRANSKE VENNER
Le Petit Vinbar byder bl.a. på Baillette-Prudhomme, Brut Réserve, der består af 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Meunier og 1/3 Pinot Noir. Champagnen har kraft og fylde, til at kunne nydes til fiskeserveringerne under nytårsmenuen, men kan sagtens også bare nydes som den er.

BOBLER UDEN ALKOHOL
Skal boblerne være alkoholfri, anbefaler Morten fra Vin Veto, Passing Clouds fra Muri, der er lys og aperitifvenlig. Smagen rummer noter af stenfrugt, blomster og lette noter af brød og mandel. Sødmen er beskeden, hvilket gør den nem at parre med eksempelvis fisk og skaldyr.
Inge fra Deli Drop anbefaler Lysegrøn fra Sparkling Tea. Denne mousserende te er lavet med champagneelskere i tankerne, Den er frisk med komplekse noter af citrongræs, grøn te og æbler, og den passer perfekt til skaldyr, især østers, eller som en festlig aperitif.

BOBLENDE IVÆRKSÆTTERE
Skal der danske bobler på nytårsbordet, anbefaler Deli Drop Aftensol fra Lindely Vingård. Den er lavet på druerne Rondo og Cabernet Cortiz og byder på noter af jordbær, krydderier og en anelse peber.
Et andet godt bud fra Deli Drop er de mousserende frugtvine fra Cold Hand Winery. Det jyske frugtvineris filosofi er at bruge de frugter, der findes naturligt i Danmark. Derfor kan du nyde bobler med smag bl.a. af solbær, æbler og rabarber.