GALETTE
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
1 bdt. grønne asparges (Solfrugt)
1 håndfuld revet krystalost eller anden hård, lagret ost (Ma Poule)
Ærteskud og radiser (Solfrugt)
2 æg (Omegn & Venner)
2 æggeblommer
150 g smør (Omegn & Venner)
250 g hvedemel
1 dl ricotta (Ma Poule)
1 dl creme fraiche (Ma Poule)
1 skalotteløg (Solfrugt)
Salt og peber (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
1. Smuldr smørret ud i hvedemelet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt et nip salt, og saml dejen med det ene æg samt en skefuld koldt vand, hvis det er nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i en time. Rul den herefter ud på et stykke bagepapir til en cirka 30 centimeter stor cirkel.
2. Pisk æggeblommerne med ricotta, creme fraiche, revet ost, salt og peber. Pil og hak skalotteløget, og vend det i blandingen. Trim aspargesene, og skær dem i ca. 3 centimeter stykker.
3. Fordel ricottablandingen på tærtedejen, men hold de yderste 5-6 centimeter fri. Top med asparges, og fold kanterne ind over fyldet. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og bag ved 200 grader i 30 minutter. Pynt med ærteskud, radiser og lidt ekstra revet ost.