HAVBARS
NEM MAD PÅ 25 MINUTTER
De fleste af os har en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til lange indkøb og mange timer bag gryderne. Men du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit måltid af den grund. Og slet ikke i sommerhalvåret. Her er det enkle nemlig en kunst i sig selv. Vi har fået Nadia Mathiassen fra bloggen Foodfanatic til at vise dig, hvordan du bakser en nem og velsmagende ret sammen på rekordtid.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
2-3 rensede havbars (Hav eller Den Grønne Kutter)
4 spsk fiskesauce (Den Kinsiske Købmand)
¼ bdt. koriander (Solfrugt)
2 chilipebere (Solfrugt)
4 forårsløg (Solfrugt)
2 spsk sukker
2-3 lime (Solfrugt)
3 fed hvidløg (Solfrugt)
Olie (Oliviers & Co)
Salt og peber (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Skær et par riller på siden af fiskene. Gnid dem med olie, salt og peber. Skær den ene lime i skiver, og stop dem i bugen. Grill fiskene, eller steg dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 220 grader, til den er gennemstegt.
- Knus hvidløg i en morter, og tilsæt fiskesauce, sukker og juicen fra de resterende lime. Rør til sukkeret er opløst. Smag til med yderligere fiskesauce, sukker og limejuice, hvis det er nødvendigt. Skær chili og forårsløg i lange, tynde strimler, og læg dem eventuelt i isvand, så de krøller op.
- Hæld fiskesauceblandingen over ved servering, og top med chili, forårsløg og koriander. Servér eventuelt fiskene med jasminris.