KYLLINGELEVER-PARFAIT
Denny fra Omegn & Venner har lavet opskriften på denne lækre kyllingeleverparfait, som han storsælger fra sit stade. Denny foreslår at servere retten med grillet brød og ribsgele.
DET SKAL DU BRUGE
0,5 kg fersk kyllingelever (Slagter Lund eller Torvets Slagter)
250 g smeltet smør + 200 g smør til ”indpakning” (Omegn & Venner)
2 æg (Omegn & Venner)
Salt og peber (ASA Spice)
0,5 dl cognac eller lign. alkohol (Noorbohandelen)
En foliebakke til 1 liter
Bagepapir
Blender
Vanilje
SÅDAN GØR DU
- Kyllingeleverne ordnes og brunes herefter af på en brandvarm pande i 10 sekunder.
- Kom kyllingeleverne direkte i blenderen. 2 æg slås i og blendes ved medium hastighed.
- Det smeltede smør kommes ved i en tynd stråle. Cognac blendes i. Smag til med salt og peber.
- Forvarm ovnen til 120 grader og fór foliebakken med bagepapir. Levermassen kommes i foliebakken. Luk den med et låg af stanniol. Foliebakken kommes i et vandbad og bages til 62 grader i kernetemperatur. Køles ned natten over.
- De 200 g smør, der har stået ved stuetemperatur i en god time, røres/piskes med vanilje til blød og luftig. Vend parfaiten ud på en tallerken og smør den med vaniljesmørret på top og siderne, som var det en kage. Kom den på køl 30 min. og vend den, så den sidste side også kan smøres op. Køl igen i 30 min.
- Skiverne kan med fordel skæres med en varm kniv, så bliver de pænest.
- Server med grillet brød og hjemmelavet ribsgele.