KYLLINGESUPPE
NEM MAD PÅ 25 MINUTTER
De fleste af os har en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til lange indkøb og mange timer bag gryderne. Men du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit måltid af den grund. Vi har fået Nadia Mathiassen fra bloggen Foodfanatic til at vise dig, hvordan du bakser en nem og velsmagende ret sammen på rekordtid.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
2 stk. citrongræs (Solfrugt)
50 g galanga (Solfrugt)
6 stk. kaffir limeblade (Solfrugt)
2 stk. koriander med rod (Solfrugt)
100 g champignon (Solfrugt)
2 dåser kokosmælk
½ l vand
4 stk. bird’s eye-chilier
3 stk. kyllingebryster (Slagter Lund eller Torvets Slagter)
1 tsk sukker
Fiskesauce (Den Kinesiske Købmand)
Limesaft (Fresh Market)
2 forårsløg (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Pil de yderste blade af citrongræsset, skær enderne fra, og giv stænglerne et bank med et knivskaft. Del dem herefter i tre stykker.
- Skær galangaen i tynde skiver, og riv limebladene i to. Tag korianderrødderne af stænglerne, og skrab dem rene med en urtekniv under rindende vand.
- Skær champignonerne i skiver. Kom det hele i en gryde sammen med kokosmælk, vand og chili, og bring gryden i kog.
- Skær kyllingebrysterne i mundrette tern, og lad dem koge med i suppen, til de lige akkurat er tilberedte. Smag suppen til med sukker, fiskesauce og limesaft.
- Snit forårsløg og koriander, og drys på ved servering. Servér eventuelt med ris.