TARTIFLETTE
Fra højderne i alperne til de store strande ved kysterne har franskmænd i årtier nydt den klassiske tartiflette. Kartoffelgratinen med Haute-Savoie har sidenhen gået sin sejrsgang gennem Europa, og nu lander Ma Poules opskrift i dit køkken.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
200 g guanciale (Ma Poule)
150 g créme crue 62 % (Ma Poule)
800 g kartofler (Solfrugt)
1 Reblochon Fermier (Ma Poule)
1 glas tør hvidvin (VinVeto)
1 løg (Solfrugt)
2 fed hvidløg (Solfrugt)
Olivenolie (Stigs Oliven)
Salt og peber (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Skær guancialen i små strimler og steg dem ved medium varme indtil, at der er et godt lag fedt på panden.
- Skær kartoflerne i tern eller skiver på ca. 1,5 cm.
- Tag guanciale-stykkerne af panden, og lad fedtet blive. Kom kartoflerne på og tilsæt en smule olivenolie om nødvendigt. Steg kartoflerne på medium varme, og vend dem jævnligt, så de ikke brænder fast på panden.
- Hak løg og hvidløg, og rør det sammen med kartoflerne på panden.
- Når blandingen begynder at tage farve, hældes et glas hvidvin på panden. Tilsæt crème crue lidt efter. Skru op for temperaturen og rør det hele sammen, så det koger lidt ind.
- Skru derefter ned for temperaturen og skær reblochonen i skiver. Læg skiverne hen over panden, så blandingen er tildækket. Læg låg på panden og lad osten smelte i 5-10 minutter.
- Når osten er smeltet tages låget af, så retten får lov til at dampe af i et par minutter på laveste blus.
- Hak en håndfuld persille og drys den over retten. Serveres dampende varm.