LAPIN SAUTÉ CHASSEUR
Ma Poule har samlet en lækker kanin-ret, der er baseret på den klassiske ret; Lapin sauté chasseur.
DET SKAL DU BRUGE
1 udskåret kanin (Ma Poule)
2 spsk mel (Omegn & Venner)
4 skalotteløg i tynde skiver (Solfrugt)
200 g røget bacon (Ma Poule)
4 fed hvidløg (Solfrugt)
30 cl tør hvidvin (VinVeto II)
40 cl hønsefond (Omegn & Venner)
2 tomater (Solfrugt)
3 skrællede gulerødder i skiver á 2-3 cm (Solfrugt)
1 pose porcini (Ma Poule)
1 pose moreller (Ma Poule)
Laurbærblade (ASA Spice)
Timian (ASA Spice)
Madagaskar peber (Ma Poule)
Salt (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Start med at blødgøre de tørrede svampe i kogende vand. For det bedste resultat, bør du blødgøre dem natten over.
- Varm olivenolie i en jern kasserolle. Tilføj hvidløgene og svits dem et par minutter ved middel varme.
- Tilføj gulerødder og skalotteløg til gryden og steg et par minutter mere.
- Tilsæt bacon og kaninen, og sørg for at kaninstykkerne brunes på alle sider.
- Tilsæt mel og rør grundigt rundt.
- Hæld vinen og hønsefond i og rør rundt. Tilsæt urterne og smag til med salt og peber.
- Sæt låg på og lad retten simre i 30 minutter ved lav varme.
- Mens retten passer sig selv, blancheres svampene og tomaterne knuses groft.
- Tilføj tomater og svampe, og lad retten simre med låg yderlige 20 minutter.
- Retten krydres efter smag og serveres dampende varm med en rösti. Hvis du lige vil tilføre lidt ekstra smag, anbefaler Ma Poule, at du river lidt Beaufort ost på din rösti.