Hvis du ellers kan komme forbi de stikkende torne, venter en af sommerens lækreste godbidder. Le Petit Vinbar giver dig tilmed en opskrift, der kan forlænge glæden helt ind i de kolde måneder. Stadet selv, bruger bærrene til deres nyfortolkning af chevre chaud, serveret med rucola og ristede pecannødder – og med syltede stikkelsbær på toppen.
DET SKAL DU BRUGE
1 liter patentglas
500 g stikkelsbær (Solfrugt)
1 halv vaniljestang (ASA Spice)
200 g sukker
2,5 dl vand
2,5 dl hvidvinseddike
SÅDAN GØR DU
- Skold dit patentglas i kogende vand.
- Rengør dine stikkelsbær og hæld dem i dit patentglas.
- Bring vand, eddike, sukker og vaniljestangen i kog indtil sukkeret er opløst.
- Hæld den varme lage over stikkelsbærrene.
- Luk glasset og stil det ved stuetemperatur – væk fra direkte sollys. Efter fem dage kan du tage hul på glasset, og herefter skal det opbevares på køl.
Tip: De syltede stikkelsbær er ønsket syrlige, men hvis du ønsker et sødere resultat, kan du tilføje ca. 150 g ekstra sukker.