RATATOUILLE
Vi har sat nogle af landets dygtigste madbloggere stævne, og bedt om deres bud på en hverdagsret for maks. 75 kr. pr. person. Dette er Maria Lottes bud på en lækker og frisk sensommerret.
Om Marias opskrift kan fremskynde samme følelsesladet øjeblik som Pixar’s mesterkok af en ratatouille-kok Remy, må vi komme an på en prøve, men den franske provencalske ret er i alle fald en nem og smagfuld klassiker, der hverken kræver meget tid eller budget.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
Ratatouille
1 glas tomatsauce, ca. 300 g (Norcino)
4 stk rød peberfrugt (Solfrugt)
2 store bøftomater eller anden slags tomat (Solfrugt)
1 stk aubergine (Solfrugt)
2 stk squash (Solfrugt)
1 stk rødløg (Solfrugt)
2 fed hvidløg (Solfrugt)
0,5 dl olivenolie (Oliviers & Co)
0,5 potte frisk basilikum
1 stk frisk mozzarella (Omegn & Venner)
Brødsalat
1/2 stk flute (Omegn & Venner)
6 store bøftomater eller anden slags tomat (Solfrugt)
1 stk rødløg (Solfrugt)
0,5 potte frisk basilikum
2 spsk sherryeddike (Noorbohandelen)
Olivenolie (Oliviers & Co)
Salt og peber (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
Ratatouille
- Tænd ovnen på 170 grader (varmluft).
- Skær alle grøntsager i skiver (et par millimeters tykkelse).
- Fyld et ildfast fad med tomatsaucen og fordel skiftevis de skiveskåret grøntsager, indtil fadet er fyldt.
- Pres hvidløgene og bland dem med olivenolien. Hæld det ud over grøntsagerne – krydr med salt og peber.
- Bag i ca. 45 minutter til grøntsagerne er møre. Tag fadet ud af ovnen og top med mozzarella, basilikumblade og drys med salt og friskkværnet peber.
Brødsalat
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Skær flute i grove stykker og vend det med en smule olivenolie og salt. Læg brødet på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 15 minutter. Lad brødet afkøle herefter.
- Skær tomaterne i mindre stykker, og rødløg så fint som muligt. Vend det sammen med basilikum, olivenolie, sherryeddike og de afkølede brødstykker.
- Smag til med salt og peber.