RØDGRØD MED RABARBER
En himmelsk mundfuld af dansk sommer. Rødgrød med fløde er en klassiker på alle måder, som sommerdessert og som humoristisk indslag på udlandsrejsen. Her får du en rødgrød, som Lasse fra Grød laver den. Med rabarber, jordbær og solbær. Velbekommen!
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
400 g jordbær (Rokkedyssegaard)
100 g rabarber (Solfrugt)
100 g solbær (Solfrugt)
100 g rørsukker
1 vaniljestang
1 dl vand
2 dl piskefløde (Omegn & Venner)
SÅDAN GØR DU
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene.
- Fjern toppen af rabarberne og skyl stænglerne grundigt. Skær rabarberne i grove tern.
- Kom jordbær, rabarber, solbær, sukker, vand og vaniljestang- samt korn i en gryde, og kog op indtil rabarberne er møre. Si væden fra rødgrøden fra og kom hhv. kompot og saft på glas eller i en lufttætbeholder og opbevar på køl.
- Server rødgrøden i glas eller små skåle med kold fløde.
- Bland saften op med vand og server køligt med isterninger.