SYLTEDE STIKKELSBÆR
Hvis du ellers kan komme forbi de stikkende torne, venter en af sommerens lækreste godbidder. Le Petit Vinbar giver dig tilmed en opskrift, der kan forlænge glæden helt ind i de kolde måneder. Stadet selv, bruger bærrene til deres nyfortolkning af chevre chaud, serveret med rucola og ristede pecannødder – og med syltede stikkelsbær på toppen.
DET SKAL DU BRUGE
1 liter patentglas
500 g stikkelsbær (Solfrugt)
1 halv vaniljestang (ASA Spice)
200 g sukker
2,5 dl vand
2,5 dl hvidvinseddike (Stigs Oliven)
SÅDAN GØR DU
- Skold dit patentglas i kogende vand.
- Rengør dine stikkelsbær og hæld dem i dit patentglas.
- Bring vand, eddike, sukker og vaniljestangen i kog indtil sukkeret er opløst.
- Hæld den varme lage over stikkelsbærrene.
- Luk glasset og stil det ved stuetemperatur – væk fra direkte sollys. Efter fem dage kan du tage hul på glasset, og herefter skal det opbevares på køl.
Tip
De syltede stikkelsbær er ønsket syrlige, men hvis du ønsker et sødere resultat, kan du tilføje ca. 150 g ekstra sukker.