JORDBÆR
Smagen af jordbær er smagen af den danske sommer. En himmerigsmundfuld af sødme, saft, syrlighed og C-vitamin, som går op i en højere enhed – takket være de rigtige mængder sol og regn under modningen og ikke mindst de mange flittige jordbærplukkere i markerne. Nu ligger de så her og strutter af smag i staderne, lige til at plukke med hjem (hvis du altså kan vente så længe …), drysse med sukker og servere med mælk og fløde. Eller lidt mere utraditionelt: drysse med lidt chili, friskkværnet peber, stødt ingefær eller anis.
JORDBÆR PÅ TALLERKNEN
I dag bugner torvet af appetitlige jordbær og ideer til de utallige måder, de kan nydes på. Hvad enten det er rå i en salat, kogt i en grød – er der sommer i smagen og masser af fryd for øjet.
Vi har samlet tre opskrifter fra vores kogebog, så du kan skyde jordbærsæsonen i gang med manér.