15. januar-11. februar
FASTELAVN PÅ TORVET
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Sådan går den klassiske fastelavnssang, og vi kunne ikke være mere enige i budskabet, der troligt følges af hele byens bagere i disse dage.
Vi har selvfølgelig også et par bud på den farverige tradition, der hyldes i forskellige udgaver på torvet.
DEN GAMMELDAGS
Albatross & Venner byder på en gammeldags fastelavnsbolle med diplomatcreme, dyppet i chokoladeganache og toppet med salt.
DONUT KLÆDT UD TIL FASTELAVN
Sweet Valentine byder på den velkendte wienerbrøds-fastelavnsbolle med vaniljecreme, jordbær og flødeskum, og fastelavnsbolle-donuts i tre varianter: hindbær- og chokolademousse, nougat/flødemousse, flødeskum og karamel, og en helt særlig Valentines-fastelavnsbolle med solbærmousse og vaniljecreme.
DEN MED HINDBÆR
Hos Coffee Collective kan du få en gammeldags med fyld af vaniljecreme og hindbær, dyppet i chokolade-ganache og toppet med frysetørret hindbær.
DEM MED SKUM I FLØDEN
Hvis du er til boller med flødeskum, skal du måske have fingrene i Norcinos økologiske af slagsen. De laves på wienerbrødsdej og du kan vælge mellem saltkaramel, hasselnøddecreme, vaniljecreme eller chokolade. Du kan også lade dig friste af deres fastelavnsboller med hindbær- eller æblemarmelade.
GØR DET SELV FASTELAVNSBOLLE
Skal årets fastelavnsboller være hjemmebagte, kan du give dem en smuk topping med tørrede blomster fra Asa Spice, der både har blå kornblomst, morgenfrue og rosenblade.
SLAGTERLAVNSBOLLE
Er du mere til det salte køkken, har Cleaver’s Meat Market lavet en slagterlavnsbolle af udbenede kyllingelår, Cumberland-fars med økogris, toppet med pancetta og salvie.
FASTELAVNS-FLØDEBOLLER
Hos DeliDrop finder du fastelavns-flødeboller fra Ankers Chokolade. De kommer i to smagsvarianter: en med solbærskum, solbærcreme overtrukket med 70 % mørk chokolade og en med vaniljeskum, citroncreme og grand cru hvid chokolade.
DEN SPRØDE OG DEN BLØDE
OC Depot står klar med to varianter: en sprød wienerbrøds-fastelavnsbolle med mandel/appelsin-remonce toppet med en hvid chokolade/vaniljecreme og solbærpulver eller en gammeldags med vaniljecreme og mørk chokoladeovertræk.
MED SMAG AF PISTACIE
Skal du lave dine egne fastelavnsboller, lokker Oliviers & Co med siciliansk pistaciecreme, der udgør et lækkert fyld, når det røres op med flødeskum. Find en opskrift her.
DEN MED BRUNET SMØR
Mangler du en opskrift på fastelavnsboller, har Arla Unika en helt særlig en af slagsen. Opskriften er udviklet af Elisabeth Madsen, guldvinder ved Bocuse d’Or. Det er en opgraderet version af en gammeldags fastelavnsbolle med brunet smør, Karamelsten, remonce og vaniljecreme, dyppet i mørk chokoladeganache og drysset med havsalt. Find ingredienserne hos Arla Unika og opskriften her.