SKALDYR
Gastronomisk er skaldyr en fællesbetegnelse for krebsdyr og bløddyr. Østers og havsnegle spiser man ofte rå, mens muslinger tit dampes i vin, som du sikkert kender det. Skaldyr omtales ofte som menneskehedens ældste delikatesse, og i Danmark vidner fund af skaldynger fra både den tidlige og sene stenalder om, at man allerede dengang spiste især østers, men også hjertemuslinger, blåmuslinger og forskellige snegle.
TORVET RUNDT
![](https://torvehallernekbh.dk/wp-content/uploads/2022/08/DSC_0242-820x1024.jpg)
HAV
Hav er fiskebutik i særklasse, der dels består af en fersk afdeling med havets bedste fangst og sæsonens vildt. Samt et åbent køkken, hvor lækkerierne frister i stimer.
![](https://torvehallernekbh.dk/wp-content/uploads/2022/08/DSC_5430-819x1024.jpg)
DEN GRØNNE KUTTER
Frisk fangst fra nære og fjernere farvande fylder disken hos Den Grønne Kutter. Stadet, der har benene (eller kutteren) solidt plantet i bæredygtige farvand.