MARCIPANBRØD
10 personer | 40 min
At invitere på et hjemmelavet marcipanbrød er en ultimativ kærlighedserklæring. Bevares,
det er der mange ting, der er, men lige her er det beslutningen om at dele med
andre, der er afgørende. For i virkeligheden vil man allerhelst beholde det for sig selv og
spise det hele i store bidder uden unødig støj og indvendinger. Bare mig og mit marcipanbrød.
DET SKAL DU BRUGE
400 g marcipan (Summerbird)
½ dl calvados (5 år) (Noorbohandelen)
100 g Piemonte-hasselnødder uden hinde, ristede og hakkede (Exotic Mix)
100 g nougat (Summerbird)
200 g mørk chokolade (70 %) (Summerbird)
1½ l vand
20 hele Piemonte-hasselnødder uden hinde, ristede (Exotic Mix)
SÅDAN GØR DU
- Start med at blande marcipanen, din calvados og de hakkede nødder godt sammen.
- Rul marcipanmassen ud i et stykke på 15 x 30 centimeter, og kom det på et bagepapir.
- Placer nu nougaten i midten, og fold marcipanen rundt om. Sørg for, at marcipanen er presset godt sammen om nougaten.
- Form marcipanbrødet, og stil det på køl.
- Nu skal du til at temperere chokoladen. Det gør du ved at hakke chokoladen og komme lidt ad gangen i en skål, som du placerer i en kasserolle med dampende varmt vand.
- Lad to tredjedele af chokoladen smelte i vandbadet under omrøring, til temperaturen er 40-45 °C. Tag skålen op af kasserollen, og rør den sidste tredjedel af chokoladen i, til temperaturen rammer 31-32 °C.
- Hæld nu den tempererede chokolade over marcipanbrødet, og pynt til sidst med de hele hasselnødder på toppen.
Nyd gerne kaffe til. Eventuelt fra Guatemala eller en anden centralamerikansk fra Coffee Collective.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.