31. januar-2. marts
FASTELAVN PÅ TORVET
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Sådan går den klassiske fastelavnssang, og vi kunne ikke være mere enige i budskabet, der troligt følges af hele byens bagere i disse dage.
Vi har selvfølgelig også et par bud på den farverige tradition, der hyldes i forskellige udgaver på torvet.

DEN GAMMELDAGS
Albatross & Venner byder på en gammeldags fastelavnsbolle med marcipanremonce, diplomatcreme, dyppet i 64 % chokoladeganache og toppet med salt.

UDKLÆDTE OG VELKENDTE
Smag en Valentines-donut med solbærmousse og vaniljecreme hos Sweet Valentine. Du kan også finde wienerbrøds-fastelavnsboller: en med flødeskum, vaniljecreme og jordbærsyltetøj, og en med chokolade og hindbær-/ribsmousse.

DEN MED SOLBÆR
Hos Coffee Collective kan du få en gammeldags med fyld af blød vaniljecreme og solbærmarmelade, overtrukket med chokoladeganache og et drys flagesalt.

DE SØDE OG DEN SYRLIGE
Hvis du er til boller med creme, skal du måske have fingrene i Norcinos forskellige udgaver. Du kan blandt andet lade dig friste af deres fastelavnsboller inspireret af othellolagkage eller limoncello, begge lavet på wienerbrødsdej.

GØR-DET-SELV-FASTELAVNSBOLLE
Skal årets fastelavnsboller være hjemmebagte, kan du give dem en smuk topping med tørrede blomster fra Asa Spice, der både har blå kornblomst, morgenfrue og rosenblade.

SLAGTERLAVNSBOLLE
Er du mere til det salte køkken, har Cleaver’s Meat Market lavet en slagterlavnsbolle af udbenede kyllingelår, Cumberland-fars med økogris, toppet med pancetta og salvie.

FASTELAVNS-FLØDEBOLLER
Hos DeliDrop finder du fastelavns-flødeboller fra Anker Chokolade. De kommer i to smagsvarianter: en med solbærskum, solbærcreme overtrukket med 70 % mørk chokolade og en med vaniljeskum, citroncreme og grand cru hvid chokolade.

DEN SPRØDE OG DEN BLØDE
OC Depot står klar med to varianter: en traditionel kardemommebolle med marcipan, vaniljecreme og mørk chokoladeovertræk eller en croissantdej fyldt med blommekompot, vaniljecreme og hvid chokoladeganache på toppen.

MED SMAG AF PISTACIE
Skal du lave dine egne fastelavnsboller, lokker Oliviers & Co med siciliansk pistaciecreme, der udgør et lækkert fyld, når det røres op med flødeskum. Find en opskrift her.

DEN MED BRUNET SMØR
Mangler du en opskrift på fastelavnsboller, kan du prøve Arla Unikas opgraderet version af en gammeldags, udviklet af dessertkok Elisabeth Madsen. Den er med brunet smør, karamelsten, remonce og vaniljecreme, dyppet i mørk chokoladeganache og drysset med havsalt. Find ingredienserne hos Arla Unika og opskriften her.