27. oktober 2025 - 1. november 2025
KASTANJEMANDEN KOMMER
Bare rolig, det er ikke Kastanjemanden fra Søren Sveistrups krimi, der er tale om, men derimod Knud, der traditionen tro dukker op på torvet i løbet af efteråret med sine hjemmedyrkede spisekastanjer fra Fyn.
Årets høst har været særligt gavmild, og Knud har hele 50 % flere kastanjer med end sidste år. Sorten hedder Bouche de Bertizac, “den absolut bedste sort lige nu,” fortæller Knud. Den er kendt for sin fantastiske smag og gode holdbarhed.
Men Knud har mere end kastanjer med på torvet. Du kan også få fingrene i valnødder af egen avl, som i år er ekstra fine takket være den varme sommer, samt hasselnødder af sorten Lamberts Filbert fra Lars Westergaards økologiske nøddeplantage i Kerteminde.
Du finder Knud udenfor på torvet i uge 44, fra mandag 27. oktober og så længe, der er kastanjer på hylderne. Han regner selv med at blive til lørdag – men der plejer at være rift om kastanjerne, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingrene i dem!
KNUDS TIPS TIL TILBEREDNING AF KASTANJER
(han anbefaler 125 g pr. person)
Bagte kastanjer:
- Varm ovnen til 200 grader.
- Skær et kryds i spidsen af hver kastanje.
- Læg dem i groft salt med spidsen opad.
- Bag i 20–25 minutter (jo større portion, jo længere bagetid, da salt og kastanjer tager længere tid om at varme op).
- Test en enkelt – den skal være mør som al dente pasta.
Stegte kastanjer:
- Afskal kastanjerne fra toppen.
- Varm en pande ved middel varme.
- Steg kastanjerne i smør i 10–12 minutter, til de er al dente.

