• Hele Københavns madmarked.

 • Med noget for enhver smag.

category
Om os
introduction
Torvehallerne er en åben markedsplads med fokus på mangfoldighed, forskellighed, smag og kvalitet. Udgangspunktet er en grundlæggende respekt for råvarer, måltider og madkulturer. Nøgleordene er kvalitet, friskhed og tilgængelighed til glæde og til gavn for alle - fra producent til forbruger. En fast destination for alle storbyens beboere og besøgende fra nær og fjern.
category
Tidslinje
Title
Torvehallernes historie

Torvehallernes historie rækker helt tilbage i 1889, da Grønttorvet blev etableret på Israels Plads. Det lukkede dog i 1958, og først i 2011 fik københavnerne igen en fast markedsplads midt i byen. Se Torvehallernes historie her.

 • year
  1889
  description
  Grønttorvet bliver etableret på pladsen. Hertil kommer oplandets producenter og sælger til både virksomheder og private.
 • year
  1954
  description
  En gruppe gartnere, som er stadeholdere på grønttorvet, stifter andelsforeningen ”Københavns Engros Grønttorv”. Formålet er at løse de logistiske problemer, der er ved at drive engrosvirksomheden Grønttorvet i indre by.
 • year
  1956
  description
  Det første spadestik tages til det nye
  grønttorv i Valby.
 • year
  1958
  description
  Engros grønttorvet åbner i Valby, og det
  bliver samtidig enden på Grønttorvet i det indre København.
 • year
  1968
  description
  Pladsen omdøbes til Israels Plads i anledning
  af 25-året for jødeforfølgelsen i Danmark. Samme år opføres Danmarks-pladsen i Jerusalem.
 • year
  1980
  description
  Arkitekten Flemming Hertz præsenterer et markedsprojekt for pladsen, som dog aldrig
  bliver realiseret.
 • year
  1997
  description
  Arkitekt Hans Peter Hagens formulerer i en artikel i Politiken sin drøm om torvehaller på Israels Plads.
 • year
  1998
  description
  Københavns Torvelaug af 1998 grundlægges. Arkitekt Hans Peter Hagens er primusmotor for grundlæggelsen. Lauget har arbejdet for torvehaller på Israels Plads som eneste formål.
 • year
  2000
  description
  Københavns Bygge- og teknikudvalg bakker op omkring arkitekt Hans Peter Hagens forslag til etablering af torvehaller til 30 mill. kr. Udvalget betinger dog en privat finansiering.
 • year
  2001
  description
  Fødevareminister Ritt Bjerregaard åbner
  udstillingen om torvehallerne i Politikens Hus, hvor københavnerne kan beskue projektet.
 • year
  2002
  description
  Forslaget vedtages til lokalplanen
 • year
  2006
  description
  Arkitekt Hans Peter Hagens projekt bliver
  sendt i EU-udbud.
 • year
  2007
  description
  Center Plan indgår som investor og driftsherre
  for de kommende torvehaller, og åbningen bliver fastlagt til maj 2008. Åbningen bliver dog senere udskudt til 2009.
 • year
  2008
  description
  Center Plan går konkurs, og projektets
  skæbne er igen uvis.
 • year
  2009
  description
  Jeudan indgår aftale med Københavns Kommune
  om overtagelse af koncessionen.
 • year
  2011
  description
  TorvehallerneKBH åbner.
Name
Rune,
Age
32 år

Kød, ost og grønt – jeg bruger Torvehallerne til lidt af hvert og slutter altid mit besøg med en god kop kaffe.

category
Presse
Title
Noget på hjerte

Vi vil altid meget gerne fortælle om Torvehallerne, atmosfæren, stadepladserne, varerne, kunderne og selvfølgelig vores store passion for fødevarer og madkultur. Så tøv ikke med at kontakte os, hvis der er noget, du gerne vil høre vores mening om. Vi udtaler os hellere end gerne, så længe hensynet til medarbejdere, stadeholdere og Fondsbørsens oplysningsforpligtelser bliver respekteret. Det sidste skyldes, at Torvehallerne er en del af Jeudan, som er et børsnoteret selskab. Hvis du har nogen spørgsmål, kan du kontakte Aktivitetsforeningen for TorvehallerneKBH.

category
Bliv stadeholder
Title
En del af Torvehallerne

Har du en stor kærlighed til gode råvarer? Brænder du for at bringe en helt særlig godbid til torvs? Og har du lyst til at give tusindvis af københavnere smag for de lækkerier, som du har kastet din kærlighed på? Så har vi måske den stadeplads, du går og drømmer om!

Vores stadepladser, er næsten ligeså mangfoldige som vores stadeholdere. Der findes faste indendørsstader, hvor du stolt kan vise dine varer frem hele året rundt. Og der er udendørsstader, hvor du kan tage plads i et par måneder eller måske bare en uge. Kort sagt: Noget for enhver smag. Prisen afhænger af størrelsen og beliggenheden.

Kunne du tænke dig at blive vores nye nabo på torvet? Så kan du læse, hvad din ansøgning skal indeholde HER.

Vi ser frem til at høre fra dig.

category
Jeudan
Title
Bygherren

I 2009 blev Jeudan bygherre for Torvehallerne. Og i dag er de udlejer for den mangfoldighed af stadeholdere, der hver dag bringer velsmagende varer til torvs i byens første rigtige markedshaller. I Torvehallerne er det Jeudan, der har påtaget sig opgaven: At sikre omgivelser, der emmer af umage. Fra kælder til kvist. En opgave, der heldigvis ikke er fremmed for landets største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed.

category
Title
category
Job
Title
Søg arbejde i Torvehallerne

Hver dag flokkes over hundrede medarbejdere i Torvehallerne for at dele ud af deres passion for de varer, vi sælger. De er madører, grønthandlere, køkkenentusiaster, slagtere, fiskehandlere, bagere og kokkespirer, der hjælper vores stadeholdere med at udbrede kendskabet og kærligheden til de bedste råvarer. Og de har alle sammen en ting til fælles: Et hjerte, der banker for kvalitet, velsmag og gode madfortællinger. Hvis du drømmer om at arbejde på byens bedste madmarked, så har vi over 60 stadeholdere, der fra tid til anden har brug for en hjælpende hånd. Stadeholderne står selv for at ansætte deres medarbejdere. Derfor skal du tage kontakt direkte til det stade, du gerne vil arbejde hos.

category
Arkitekten bag
Title
Rig på arkitektur

I Torvehallerne tager vi hver dag passion, personlighed og torvetraditioner med på pladsen. Som en kærlig hilsen til vores historie. Få en bid af den her:

København har historisk set haft fine traditioner for torvehandel og markedspladser: Fisketorvet på Gammel Strand, Slagterboderne i støbejernshallerne ved Nikolai Kirke, markedet i Børsens bygning og ikke mindst Grønttorvet beliggende på Israels Plads fra 1889-1958. Men københavnernes indkøbsmønster ændrede sig fra at købe på markedet til at købe i supermarkeder, og på den måde forsvandt fødevaremarkederne også fra bybilledet. Denne skæbne led Grønttovet på Israels Plads også.

Interessen for igen at købe ind på markeder i stedet for i supermarkeder er imidlertid steget kraftigt igennem de sidste år, og interessen for friske råvarer og jord til bord-tanken har gjort, at behovet fik efterspørgslen for et fødevaremarked i København til at stige. Fra september 2011 fik københavnerne endelig igen en fast markedsplads for fødevarer midt i byen. På Israels Plads – kun 100 meter fra Nørreport, et af Københavns mest centrale og trafikerede knudepunkter – slog TorvehallerneKBH dørene op, 53 år efter at Grønttorvet lukkede ned på pladsen. Den levende fortid fyldt af liv, handel og vandel fik nu sin renæssance.

To søjlebårne torvehaller – en åben markedsplads med fokus på mangfoldighed, forskellighed, smag og kvalitet. Udgangspunktet er en grundlæggende respekt for råvarer, måltider og madkulturer. Nøgleordene er kvalitet, friskhed og tilgængelighed til glæde og til gavn for alle – fra producent til forbruger. En fast destination for alle storbyens beboere og besøgende fra nær og fjern.

TorvehallerneKBH er tegnet af Arkitekturværkstedet ApS v/ arkitekt MAA Hans Peter Hagens (ansvarshavende arkitekt) og arkitekter MAA Birgitte Bülow, Henrik Jahn, Lars Møller og bygningskonstruktør Henrik Horsten m.fl. Du kan læse mere om Arkitekturværkstedet HER.