ANDEBRYST MED ORANGESAUCE
Skal juleanden tilberedes på en (and)erledes måde? Prøv Nadia Mathiasens bud på andebryst med en nem orangesauce.
Mortensaften, adventsdage, familiefrokoster, juleaften og nytårsaften. Den sidste del af efteråret og den første del af vinteren byder på både store og små højtider. Vi har fået Nadia Mathiasen fra bloggen Foodfanatic til at se nærmere på en håndfuld velsmagende vinterretter af sæsonens bedste råvarer.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
2 store andebryster (Cleaver’s Meat Market)
3 spsk. sukker
1,5 spsk. hvidvinseddike (Oliviers & Co)
2 økologiske appelsiner (Solfrugt)
2 dl friskpresset appelsinsaft (Fresh Market)
4 dl andefond
25 g koldt smør i tern
Salt og peber (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Rids fedtet på andebrysterne, og gnid det med groft salt. Brun andebrysterne med skindsiden nedad på en tør pande, skru ned for blusset, og vend andebrysterne. Lad dem stege færdig i cirka 8-10 minutter, til de er rosa. Tiden afhænger af andebrysternes tykkelse. Lad dem til sidst hvile inden udskæring.
- Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, tilsæt eddike, appelsinskal (revet eller i strimler) og appelsinsaft. Lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu andefond, og kog atter ind, til halvdelen er fordampet.
- Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i en efter en – smag til med salt og peber. Skær appelsinerne ud i fileter, og tilsæt dem inden servering.
TIP: En god hjemmelavet rødkål smager bare bedre. Prøv denne braiserede rødkål med vinterens krydderier.