BRAISERET RØDKÅL
TIL VINTERENS HØJTIDER
Mortensaften, adventsdage, familiefrokoster, juleaften og nytårsaften. Den sidste del af efteråret og den første del af vinteren byder på både store og små højtider. Vi har fået Nadia Mathiasen fra bloggen Foodfanatic til at se nærmere på en håndfuld velsmagende vinterretter af sæsonens bedste råvarer.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
1 mellemstort rødkålshoved (Solfrugt)
2 små madæbler f.eks. Belle de Boskoop (Solfrugt)
50 g smør (Arla Unika)
1 dl god eddike, f.eks æblebalsamico (Oliviers & Co)
3 dl æblemost (Fresh Market)
50 g sukker
1 tsk salt
1 lille kanelstang (ASA Spice)
2 stk. stjerneanis (ASA Spice)
3-4 nelliker (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Tag de yderste blade af rødkålen, skær den i fire dele på langs, og snit den fint. Skræl æblerne, og riv dem.
- Smelt smørret i en gryde, og kom kålen i. Lad den stege, til den begynder at falde sammen, og kom nu de resterende ingredienser i gryden.
- Lad kålen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag låget af, og lad den simre yderligere i 30-40 minutter, til væden næsten er fordampet.
- Smag til med ekstra eddike, sukker eller salt, hvis det er nødvendigt. Fjern eventuelt krydderierne inden servering.
TIP: Gør som ASA Spice og giv rødkålen et tvist! De anbefaler at pifte det klassiske tilbehør op med sumak – vil du også prøve det, så tilføj 1/2 dl af det aromatiske krydderi.