ROMROSINER
Rom plejer at gå godt til de fleste ting. Romrosiner til endnu mere. Hos Le Petit Vinbar serverer de hjemmelavede, rynkede romrosiner til en god ostetallerken eller en hvid glögg ved juletid.
DET SKAL DU BRUGE
1 liter patentglas
500 g gule jumborosiner
1 vaniljestang (ASA Spice)
4 dl Sauvignon Blanc (Le Petit Vinbar)
1 dl Jamaica rom (Noorbohandelen)
1/2 spsk. brunt sukker
SÅDAN GØR DU
- Skær vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud og halvér vaniljestangen.
- Kom halvdelen af rosinerne, halvdelen af vaniljekornene og en halv
vaniljestang i patentglasset. Gentag samme fremgangsmåde med samme ingredienser og mængde. - Tilsæt 4 dl Sauvignon Blanc, 1 dl Jamaica rom og en halv spsk sukker i glasset.
- Stil glasset i stuetemperatur i min. fem dage. Herefter er rosinerne en perfekt kompagnon til ost.