BLÅMUSLINGER
4 personer | 35 min
Dampede muslinger smager altid helt fantastisk, og sammen med en håndfuld rodfrugter udgør de lynhurtigt et mættende, nærende måltid.
DET SKAL DU BRUGE
2 kg blåmuslinger (Den Grønne Kutter)
5 fed hvidløg (Solfrugt)
½ bdt persille, delt i stilke og blade (Solfrugt)
1 knoldselleri, skrællet og skåret i tern på 2 x 2 cm (Solfrugt)
1 stor gulerod, skrællet og skåret i tykke skiver (Solfrugt)
1 vinøs specialøl
½ økologisk citron (Solfrugt)
1 stjerneanis (ASA Spice)
2 laurbærblade
200 g creme fraiche (50 %) (Omegn og Venner)
125 g smør
1 surdejsbrød (Albatross og Venner)
SÅDAN GØR DU
- Start med at komme muslingerne i en stor skål med koldt vand. Rens dem for skæg og urenheder. Er der åbne muslinger, så bank dem let i bordet, og kassér dem, der ikke lukker af sig selv.
- Rist hvidløg, persillestilke, selleritern og gulerødder af i olivenolie i 8-10 minutter, indtil sellerien har fået en let gylden farve.
- Tilsæt muslingerne, og lad dem riste med i et par minutter.
- Når temperaturen er høj, tilsætter du øl, citron, stjerneanis og laurbærblade, inden du sætter låg på gryden.
- Lad muslingerne dampe i 4-8 minutter. De skal være bløde og saftige.
- Hak nu persillen. Når muslingerne er dampet færdig, anretter du dem i skåle sammen med grøntsagerne.
- Suppen reducerer du kort og stavblender den med creme fraiche og en klat smør. Smag til med salt.
- Hæld til sidst suppen over muslingerne, og top med persillen.
- Nyd suppen med godt brød.
Nyd gerne en øl (eks. Gueuze) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.