BURRATA med stenbiderrogn
4 personer | 10 min
Stenbiderens rogn er den fineste af vores forårsbebudere – det er vores caviar, og den kan nydes på mange måder. Denne variant byder også på en anden superhelt, der komplementerer den milde rogn perfekt, nemlig burrata. Burrataens cremede fedme og rene smag af mælk er det perfekte match til rognen, og sammen med den let bitre og syrlige bergamotte har du en raffineret og elegant servering til næste gang, der skal serveres stenbiderrogn.
.
DET SKAL DU BRUGE
1 baguette (Patisserie Marie France)
2 spsk god olivenolie (Oliviers & Co)
2 spsk saft fra bergamotte (Solfrugt)
4 stk burrata (Omegn & Venner)
200 g renset stenbiderrogn (Den Grønne Kutter)
2 bakker karse (Solfrugt)
sort peber, friskkværnet (ASA Spice)
salt (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Start med at give dit brød lidt vand på skorpen, inden du varmer det i ovnen i 10-15 minutter ved 200 °C.
- Pisk herefter olivenolie og bergamottesaft sammen, og smag blandingen til med salt og peber.
- Anret burrataen på fire tallerkener.
- Dryp dressing over hver burrata, og giv dem en omgang friskkværnet sort peber.
- Smag nu rognen til med salt, og fordel den over burrataen.
- Pynt til sidst med karse, som du drysser over rognen.
- Servér retten med det lune brød ved siden af.
Nyd gerne en frisk Riesling (gerne fra Rheingau eller Rheinhessen) til retten (VinVeto).
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.