CHILISAUCE
1 glas | 20 min
Chilisauce er en stor passion for mange og det med rette. Denne variant er et solidt bud på en basisopskrift med grundsmagene på plads. Prøv dig frem med mere chili og for – skellige typer efter egen smag og behag. Saucen kan holde sig længe i køleskabet, så lav gerne lidt ekstra. Gem i små sylteglas, dækket af olie
DET SKAL DU BRUGE
4 spsk tørret chili i flager (ASA Spice)
1 tsk stødt spidskommen (ASA Spice)
1 tsk stødt chipotle (eller cayennepeber) (ASA Spice)
1 tsk røget paprika (ASA Spice)
1 tsk salt
250 g tomatpuré
4 dl smagsneutral olie
4 fed hvidløg (Solfrugt)
40 g soltørrede tomater (Oliviers & Co)
SÅDAN GØR DU
- Når du skal lave din chilisauce, starter du med at riste alle de tørrede krydderier af i en tør gryde i 2 -3 minutter. Tilsæt tomatpureen det sidste minut, og lad den riste med.
- Tag herefter blandingen af krydderier og tomatpuré op af gryden, og stil til side.
- Kom nu olie, hvidløg og soltørrede tomater i gryden, og varm det langsomt igennem, uden at hvidløget brænder på.
- Put blandingen af krydderier og tomatpuré tilbage i gryden, og stavblend det hele til en cremet chilisauce.
- Kom din sauce på glas, og stil den på køl.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.