CUMBERLANDHOTDOG
4 personer | 50 min
Cumberlandpølsen er en klassisk engelsk pølse, der udmærker sig ved en meget grov konsistens og markante krydderier – blandt andet merian. Husk at stege pølserne ved lav varme, til de er gennemvarme, så fedtet fordeler sig langsomt i pølserne. Det er i øvrigt et godt råd til alle typer pølser.
DET SKAL DU BRUGE
Løgkompot
800 g løg, i skiver (Solfrugt)
3 spsk smagsneutral olie (Oliviers & Co)
1 dl oksefond (eller vand)
1 dl æbleeddike (Oliviers & Co)
2 spsk rørsukker
salt (ASA Spice)
sort peber, friskkværnet (ASA Spice)
Hotdogs
4 cumberlandpølser (Cleaver’s Meat Market)
4 hotdogbrød eller 1 baguette (Albatross & Venner)
grov sennep (Omegn & Venner)
chilisauce (Hija de Sanchéz)
1 tsk tørret chili (ASA Spice)
lun løgkompot
syltede drueagurker
SÅDAN GØR DU
- Start med at brune løgene godt af i en tykbundet gryde med olie, til de er glinsende og mørke. Det tager cirka 30 minutter.
- Tilsæt nu fond, eddike og sukker, inden du lader det hele simre i 10-15 minutter.
- Kom smørret i, og kog det hele blankt og tæt, som var det en marmelade. Til sidst smager du til med salt og peber.
- Prik pølserne med en kødnål eller en spids kniv, og steg dem ved lav varme i 20-30 minutter, til skindet er mørkt.
- Lun brødet, og når det er færdigt, anretter du det med sennep, chilisauce og tørret chili, pølse, løgkompot og syltede drueagurker.
Nyd gerne en øl (eks. Brown Ale) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.