DÅSEFISK
4 personer | 15 minutter + 1 døgn til mayonnaise (hvis du laver den med kamille)
Dåsemad er helt genialt. Særligt når tiden er knap. Rør en god mayonnaise, køb et godt
brød og en citron, og så er du faktisk i gang med en uformel, men superlækker forret til
mange eller få.
DET SKAL DU BRUGE
4-6 forskellige slags dåsefisk (eks. ansjoser, sardiner, caviar og hjertemuslinger) (Rørt / Omegn & Venner)
8 skiver lyst brød (evt. surdejsbrød) (Albatross & Venner)
1 økologisk citron, halveret, grillet/stegt på skærefladen (Solfrugt)
Kamillemayonnaise
1 spsk tørrede kamilleblomster (ASA Spice)
2 dl smagsneutral olie (Oliviers & Co)
2 pasteuriserede æggeblommer, tempererede
1 tsk dijonsennep (Ma Poule)
1 spsk citronsaft
evt. olivenolie (Oliviers & Co)
salt
SÅDAN GØR DU
- Start med at lave din kamillemayonnaise. Det gør du ved at komme kamilleblomsterne i olien og lade dem stå ved stuetemperatur et døgns tid. Sigt herefter blomsterne fra olien, og stil til side.
- Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft og lidt salt sammen til en ensartet masse.
- Når det er gjort, pisker du langsomt kamilleolien i æggemassen, til konsistensen er som en cremet mayonnaise.
- Smag til med salt og eventuelt en lille smule olivenolie og citronsaft.
- Åbn alle dåserne, og anret dem eventuelt på et stort spækbræt.
- Lun brødet, og servér det hele med kamillemayonnaise og grillet citron til.
Nyd gerne en mousserende vin (eks. Cremant du Jura) til.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.