GRØNKÅLSSALAT
Den grove kål og de syrlige bær, giver det bedste modspil til fed mad. Servér den som et ekstra grønt tilbehør.
DET SKAL DU BRUGE (4 – 6 PERSONER)
100 g tranebær (Solfrugt)
2 spsk. sukker
Saft af 1 citron (Solfrugt)
Saft af 1 appelsin (Solfrugt)
3 spsk. olivenolie (Oliviers & Co)
Salt og peber
100 g mandler (Exotic Mix)
200 g grønkål (Solfrugt)
2 æbler (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Kom tranebær og sukker i en kasserolle og giv dem et kort opkog. Enkelte tranebær må gerne briste, men helst ikke dem alle. Sluk og lad det køle.
- Rør en dressing af citrussaft, olivenolie, salt og peber.
- Rist mandlerne på en tør, varm pande i 4-5 minutter. Afkøl let og hak dem groft.
- Rib og hak grønkålen.
- Skær æblerne i både og vend dem med dressingen, så de ikke bliver brune.
- Vend grønkål med æbler og dressing.
- Anret på et fad og top med tranebær og mandler.
- Servér.
TIP!
Du kan bruge soltørrede tranebær, hvis du ikke kan skaffe friske, eller hvis du blot vil have en lidt sødere salat.
Opskriften er venligst udlånt af Sæson.
Opskrift: Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø