JOMFRUHUMMERE MED ROUILLE
4 personer | 20 min
Jomfruhummere er en af de ypperste råvarer, vi kan præstere herhjemme! De findes i
forskellige sorteringer og priser. Og indimellem skal man forkæle sig selv med de største
af slagsen, smøre dem nænsomt ind og tilberede dem med koncentration. For en
overtilberedt jomfruhummer er en pine. Spis med fingrene. Sug og knas. Dyp og smask.
Det er tilladt!
DET SKAL DU BRUGE
5 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
2 spsk estragon, hakket (Solfrugt)
1 lime, skallen (Solfrugt)
2 tsk Piment d’Espelette (ASA Spice)
2 fed hvidløg (Solfrugt)
1 tsk salt (ASA Spice)
2 kg store jomfruhummere (Hav eller Den Grønne Kutter)
8 tynde skiver brød (gerne focaccia) (Albatroos & Venner)
ROUILLE
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk dijonsennep (Omegn & Venner)
2 fed hvidløg, revet (Solfrugt)
2 spsk safran, udblødt i lidt lunkent vand (ASA Spice)
1 tsk Piment d’Espelette (ASA Spice)
1 dl smagsneutral olie
1 dl mild olivenolie (Oliviers & Co)
½ økologisk citron (Solfrugt)
salt (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Start med at lave din rouille ved at piske æggeblommer,
sennep, revet hvidløg, safran, Piment d’Espelette og salt
sammen. Det er vigtigt, at alle ingredienser er stuetempererede,
inden du starter. - Tilsæt nu olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du
konstant pisker. Når konsistensen er tyk og cremet, smager
du til med salt og citron. - Gå så i gang med at tilberede jomfruhummerne: Bland
olie, estragon, revet limeskal, Piment d’Espelette, revet
hvidløg og salt i en skål. - Flæk jomfruhummerhalerne, men lad hovederne være
hele. Smør både halerne og brødet rigtig godt ind i dressingen,
og smid begge dele direkte på grillen. - Grill dem på alle sider i 1-3 minutter ved høj varme alt
efter størrelsen på jomfruhummerne. Det er en smagssag,
hvor meget de skal grilles, men lad dem ikke få for meget. - Servér jomfruhummerne med grillet brød, rouille, limebåde
og eventuelt en lille salat.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.