KOGTE RØDBEDER
Rødbede er ikke bare en farverig fætter, men også et farverigt bekendtskab i køkkenet, hvor den både kan syltes, bages, dampes, steges og anvendes i bagværk og kager. Denny fra Omegn & Venner har kogt bederne søde og tilføjet en saltet fåreost.
DET SKAL DU BRUGE (2 PERSONER)
400 g rødbeder (Solfrugt)
2 dl solbærsaft
2 dl vand
1 spsk salt (ASA Spice)
1 spsk finthakket timian (Solfrugt)
3 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
2 spsk æbleeddike (Oliviers & Co)
200 g salt fåreost eller feta (Omegn & Venner)
SÅDAN GØR DU
- Vask rødbederne og sæt dem over til at koge i solbærsaft og vand. Rødbederne koges til de er møre (en halv til en hel time afhængigt af størrelsen). Tag rødbederne op af kogelagen, og smut skindet af mens de stadig er lune.
- Skær rødbederne i kvarte.
- Lagen koges ind til en sirup og blandes med æbleeddike og olivenolie.
- Mariner rødbederne i lagen og smag til med salt, peber og timian.
- Kom rødbederne i en dyb tallerken og riv feta ud over.