LEVERPOSTEJ
2 store postejer | 75 min
En hjemmebagt leverpostej hører til sjældenhederne i de fleste hjem. Men det er en
skam, for den er simpel at lave og tager næsten ingen tid, når man først er kommet i
gang. Man kan med stor fordel komme en ubagt leverpostej i fryseren, så den lige er klar
til at bage en anden god gang. Og med denne originale familieopskrift fra slagtermester
Jan Lund kan du nemt imponere din egen familie. Husk god bacon, ristede svampe og
lidt hjemmegjort surt til serveringen.
DET SKAL DU BRUGE
400 g spæk, skåret i store tern (Slagter Lund)
100 g svær, skåret i store stykker (Slagter Lund)
2 l vand
3 dl kogesuppe
75 g løg, hakket (Solfrugt)
50 g mel
25 g salt
12 g sukker
½ muskatnød, fintrevet (ASA Spice)
1 knsp hvid peber (ASA Spice)
2 dl sødmælk
600 g svinelever, hakket (Slagter Lund)
SÅDAN GØR DU
- Kog spæk og svær sammen i vandet i cirka 20 minutter.
- Tag spækket og sværen op af gryden, og tag 3 deciliter suppe fra til leverpostejfarsen.
- Kør nu spæk, svær, suppe, løg, mel og krydderier i en blender, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
- Bland massen med den hakkede lever, og rør det hele godt sammen.
- Fordel nu farsen i to velsmurte postejforme. Placer formene i et vandbad med 2 centimeter vand i bradepanden, og bag postejerne i 45 minutter ved 180 °C varmluft.
Nyd gerne en øl (eks. Vienna Lager) til leverpostejen fx. fra Mikkeller & Friends Bottle Shop.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.