OSTESNOBRØD
Når Nanna fra Arla Unika skal lave snobrød skruer hun op for blusset og tilføjer hele to gode oste i dejen. Det kan noget, og det passer helt perfekt til en dansk sommeraften.
Denne opskrift kræver en lille del surdej, men hvem har ikke det liggende efterhånden?
DET SKAL DU BRUGE (8 SNOBRØD)
2 dl surdej (25 g gær og 3 dl mælk, hvis du ikke har surdej)
2 dl Årstidsmælk (Arla Unika)
3 spsk. olie (Stigs Oliven)
2 spsk. sukker
120 g fuldkornshvedemel
240 g hvedemel
100 g revet kry (Arla Unika)
80 g skærsild (Arla Unika)
SÅDAN GØR DU
- Bland olie, Årstidsmælk, sukker og surdej (eller mælk og æg, hvis du ikke har en surdej) i en røreskål.
- Rør al melet i massen, og rør dejen glat på maskinen.
- Rør Kry og Skærsild i dejen til sidst.
- Lad dejen hæve i 2 – 4 timer, mens du starter bålet og finder pinde til snobrødet.
- Når dejen er klar, snor du dejen om pinden og bager den over bålet, til brødet kan tages af pinden uden at hænge ved.
Tip: kom olie på pindene inden dejen vikles omkring.